Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Špaco ostaje, ali...

Ovo su tri glavna kandidata za novog trenera Hajduka

Hajduk trenutno ima trenera, ali pitanje je hoće li Stanko Poklepović povesti Bijele i u iduću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nedavne sjednice predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak jasno je prenijela zajednički stav po pitanju trenera: "Mi trenera imamo i ne bi bilo korektno da se sad o tome priča. Špaco ima naše povjerenje, on će biti trener do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti."

Na deklarativnoj razini u klubu stoje uz Špacu, ali zapravo je otvoren prostor za dovođenje trenera stranca, ne odveć skupog, koji zna i voli raditi s mladim igračima. Uoči posljednja dva mjeseca sezone isplivala su tri takva imena koja su ponuđena Hajduku.

Bivši Kovačev šef iz Salzburga

Prvi je Ricardo Moniz, 50-godišnji Nizozemac koji je trenutno bez kluba nakon što je ujesen smijenjen u 1860 Münchenu. Moniz iza sebe ima 20 godina trenerskog iskustva, kao pomoćnik i jedan od trenera radio je u Feyenoordu, Tottenhamu, Grasshopperu, a kao glavni trener radio je i osvojio duplu krunu u Red Bull Salzburgu gdje mu je pomoćnik bio današnji hrvatski izbornik Niko Kovač. Poslije toga je imao neuspješnu epizodu u Ferencvarosu i uspješnu u Lechiji iz Gdanjska koju je doveo do najboljeg rezultata u povijesti kluba (četvrto mjesto) i onda otišao zbog obiteljskih razloga.

Poznat je kao stručnjak koji voli raditi s mladima i mnogo pozornosti posvećuje taktici, o njemu se vrlo pohvalno izražavaju svi igrači s kojima je dosad radio, a prije 10-ak dana su se s njim susreli predsjednik Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević. Moniz vrlo visoko kotira, jer osim navedenih referenci ima i još jednu - nema velike financijske zahtjeve.

Iz Njemačke se vidi Šolta

Rođeni Splićanin Damir Burić uklapa se u priču čovjeka s inozemnim pedigreom jer više od 25 godina živi u Njemačkoj, u koju je stigao za vrijeme igračke karijere. Otkako je u Borussiji Mönchengladbach završio s aktivnim igranjem nogometa posvetio se trenerskom poslu gdje je iskustvo prikupljao kao pomoćnik u tri kluba, Freiburgu, Bayer Leverkusenu i Werderu.

Hajduk je nakon ostavke Igora Tudora kontaktirao Burića i želio ga dovesti, ali prepreka je bio ugovor kojeg je ovaj trener zanimljivog nadimka (Šolta) imao i još uvijek ima s Werderom do ljeta 2016. godine. Početkom veljače taj ugovor je bio nepremostiva prepreka, ali ovog ljeta bi Burić mogao dobiti slobodne papire od kluba iz Bremena i značajno povećati svoje šanse da postane trener Hajduka.

Nijemac koji je prije 10 dana dobio otkaz u HSV-u

Treće ime također je s njemačkim 'štihom'. Josef Zinnbauer bez posla je od 22. ožujka kada je dobio otkaz u HSV-u, a njegovi zastupnici su ga ponudili Hajduku. Nakon što je pet godina trenirao njemačkog petoligaša Oldenburg, Zinnbauer je 2010. prihvatio poziv Karlsruhera gdje je prvo radio kao skaut, a onda kao pomoćnik četvorici trenera u dvije sezone.

U HSV je došao da bude trener druge momčadi koja se natječe u četvrtoj ligi. Tu je ostvario sjajne rezultate na početku ove sezone, poslije osam pobjeda u osam utakmica čelnici kluba su ga pozvali da bude trener prve momčadi nakon što su u rujnu smijenili Mirka Slomku. Trenirajući Van der Vaarta i društvo nije uspio zabilježiti ni približno dobre rezultate kao dok je vodio rezerve te je prije 10 dana dobio otkaz nakon samo šest pobjeda u 24 kola koliko je proveo na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider