Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte sve nagrade

Modriću četvrti hrvatski nogometni Oscar, Pjaca najbolji igrač HNL-a

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić četvrtu godinu zaredom dobitnik je hrvatskog nogometnog Oscara, koji zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i dnevni list Sportske novosti, a najbolje biraju nogometaši i treneri HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade. Preostali kandidati za ovo prestižnu priznanje bili su Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

"Hvala svima koji su glasovali za mene, sretan sam zbog ovog prestižnog priznanja. Bilo bi zasluženo da su ga dobili i Rakitić i Perišić", poručio je Modrić koji je proteklog mjeseca s Realom osvojio drugu Ligu prvaka u karijeri.

Modrić zajedno s ostatkom reprezentacije u utorak kreće na putu u Francusku, a prvi ispit na europskom prvenstvu Vatreni će imati u nedjelju, 12. lipnja protiv Turske.

"Osjećam se super, nadam se da ćemo opravdati očekivanja naših navijača. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum za taj cilj," dodao je veznjak 'vatrenih' i 'Kraljevskog kluba'.

Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno šest kategorija, a glasovalo je 211 igrača, te 29 trenera.

Najbolji igrač HNL-a je Marko Pjaca, a njegov suigrač Ante Ćorić je najbolji igrač do 21 godine. Najbolji trener drugu sezonu uzastopce je strateg Dinama Zoran Mamić, dok je najbolji sudac također drugu sezonu uzastopce Bruno Marić.

"Bilo mi je teže lani zbog svih događanja oko kluba. Ovo mi je najdraža nagrada od proteklih jedanaest u kojima sam sudjelovao. Naše ambicije su uvijek iste, dvije domaće krune i plasman u skupinu europskog natjecanja. Neću obećati Lige prvaka, nadam se da ćemo i ove godine našim navijačima pružiti zadovoljstvo," poručio je Mamić.

Posebnog Oscara nazvanog 'Dobri duh hrvatskog nogometa' dobio je Marijan Kožina, ekonom NK Zagreba.

Idealnu postavu HNL-a u formaciji 4-3-3 čine: Lovre Kalinić (Hajduk) - Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) - Ilija Nestorovski (Inter), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)

Proslava dodijele Oscara treću godinu uzastopce održana je u hotelu Westin. Svečanosti su prisustvovale brojne hrvatske nogometne legende, bivši izbornici i reprezentativci, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta Janica Kostelić, a stigla je i kompletna hrvatska reprezentacija predvođena izbornikom Antom Čačićem.

Nagrade:

Najbolji hrvatski igrač: Luka Modrić (Real Madrid)

Najbolji igrač HNL-a: Marko Pjaca (Dinamo)

Najbolji igrač do 21 godine: Ante Ćorić (Dinamo)

Najbolji trener: Zoran Mamić (Dinamo)

Najbolji sudac: Bruno Marić

Najbolja momčad: Lovre Kalinić (Hajduk) - Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) - Ilija Nestorovski (Inter), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider