Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesni oporavak

Modrić oduševljava u Australiji: 'Hrvatski veznjak je nedodirljiv'

Hrvatski veznjak Luka Modrić oduševio je trenera Reala Rafaela Beniteza i španjolske medije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić na početku pripremama Real Madrida u Australiji pokazuje da se u potpunosti oporavio od ozljede koljena te da je spreman za najveće napore, razdragano pišu španjolski mediji o hrvatskom veznjakom.

Real odustaje od De Gee: Prvi izbor - Katalonac zvučnog prezimena

Ističu da se Modrić čudesno oporavio te da je u sjajnoj fizičkoj formi za igrača koji je dugo vremena izbivao s travnjaka zbog ozljeda. Prvo se ozlijedio u studenom prošle godine u kvalifikacijskoj utakmici hrvatske reprezentacija s Italijom u Milanu. Modrić se vratio na travnjak nakon više od tri mjeseca izbivanja i ponovno se ozlijedio te je propustio finiš sezone.

Mnogi su mišljenja da je Modrićev izostanak možda i glavni razlog Realova neuspjeha prošle sezone. Modrić je bio jedan od ključnih igrača Reala u koncepciji Carla Ancelottija, a prema svemu sudeći neće biti drugačije ni pod vodstvom Rafaela Beniteza. Novi trener Reala na početku priprema u Australiji uvježbava dva sustava igre, 4-4-2 i 4-2-3-1, a Modrić je u obje kombinacije u udarnom sastavu. Hrvatski veznjak držat će sredinu terena zajedno s Tonijem Kroosom, a prva alternacija bit će im Casemiro.

„Modrić je nedodirljiv“, ističe madridska Marca u svojem izvještaju s priprema „kraljeva“ u Melbourneu te dodaje da se Modrić na treninzima ponaša kao da nikada nije bio ozlijeđen. „Stalno traži loptu i suradnju suigrača“, piše Marca.

Benitez je oduševljen Modrićem. Dobro ga poznaje iz engleske lige, dok je Španjolac vodio Liverpool, a hrvatski veznjak igrao za Tottenham. Španjolski mediji pišu kako Benitez iznimno cijeni Modrića, njegovu kreativnost i razigravačke sposobnosti.

Međutim, neki španjolski analitičari procjenjuju kako će Benitez „dozirati“ hrvatskog veznjaka te da neće inzistirati na tomu da igra baš svaku utakmicu. Benitez će rotirati sve ključne igrače, posebice one koji su ušli ili su na pragu četvrtog desetljeća života, a u tu skupina spada i Modrić koji će 9. rujna napuniti trideset godina.
Benitez na taj način želi odmoriti najbolje igrače i izbjeći situacije iz prošle sezone kada je Real konstantno imao po nekoliko igrača na listi ozlijeđenih igrača te želi imati na raspolaganju najjaču momčad u finišu sezone, kada se odlučuje o trofejima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider