Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi vratar Madriđana

Real odustaje od De Gee: Prvi izbor - Katalonac zvučnog prezimena

Čini se da se Real u potpunosti okreće 28-godišnjem vrataru Espanyola Kiki Casilli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid sve je dalje od transfera Davida De Gee. Španjolski mediji tvrde da se Florentino Perez poprilično ohladio. Manchester United ne pristaje spustiti odštetni zahtjev, a Real nema namjeru iskrcati četrdesetak milijuna eura odštete te još najmanje toliko za četverogodišnju plaću vratara u bruto iznosu.

Modrić oduševljava u Australiji: 'Hrvatski veznjak je nedodirljiv'

Čini se da se Real u potpunosti okreće 28-godišnjem vrataru Espanyola Kiki Casilli. Navodno su „kraljevi“ podebljali ponudu sa četiri na šest milijuna eura, a možda će nadodati još milijun ili dva kako se pregovori ne bi previše odužili.

Naime, Espanyol traži zauzvrat Marca Asensia, 19-godišnjeg talentiranog krilnog igrača, koji je prošle sezone bio na posudbi u Mallorci, no Real ga odbija uključiti u transfer.

S obzirom na sličnost imena s Casillasom, dugogodišnjim kapetanom Reala koji je prije nekoliko dana prešao u Porto, čelnici Reala se nadaju da će Casilla biti marketinški isplativa investicija. Prezime mu je zvučno, a prema procjenama stručnjaka ne bi trebao zaostajati ni kvalitetom za svojim puno poznatijim prethodnikom, koji je posljednje dvije-tri godine daleko od prijašnje forme kada je bio najbolji ili ponajbolji vratar svijeta.

Casilla je u širem krugu španjolskih reprezentativaca. Izbornik španjolske reprezentacije Vicente del Bosque prošle godine mu je dao šansu u prijateljskoj utakmici s Njemačkom. Zanimljivo je da je Casilla upisao pet nastupa za reprezentaciju Katalonije. Rođen je u Alcoveru, nedaleko od Barcelone, no dio juniorske karijere proveo je u Realu.

Branio je za treću i drugu momčad Reala u razdoblju od 2004. do 2007. Kako nije bio zadovoljan statusom, 2007. prešao je kao slobodan igrač u Espanyol te je odmah otišao na posudbu, najprije u Cadiz pa Cartagenu, gdje je bio do 2011. Nakon što je Cristian Alvarez otišao iz Espanyola, Casilla postaje prvi vratar drugog najvećeg katalonskog kluba, a sada je na pragu Santiago Bernabeua.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider