Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
blamaža našeg suca

Srnu morao smirivati Modrić: 'Ovakvim sucima nije mjesto u Ligi prvaka'

Trener Šahtara Mirea Lucescu i kapetan Darijo Srna žestoko su se obrušili na hrvatskog suca Ivana Bebeka istaknuvši da mu treba zabraniti daljnje suđenje u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Htio sam da nas poštuju. To sam rekao i prije utakmice. No nažalost, u ovim susretima protiv velikih klubova uvijek nam se događa isto. S Bayernom, Juventusom, Manchesterom...", rekao je Mircea Lucescu na novinskoj konferenciji u Madridu gdje je Šahtar poražen s 4-0 nakon velike pogreške vratara kod prvog gola, crvenog kartona na početku drugog poluvremena te dva jedanaesterca u nastavku.

Strani novinari u Madridu razočarani ponašanjem Hrvata: 'Modrić nije bio takav'

„Boli me dati ovaj komentar, no ovakvi suci ne bi trebali suditi u Ligi prvaka. Nas ne poštuju, a Real Madridu daju pomoć koja mu nije potrebna“, istaknuo je 70-godišnji Rumunj Lucescu.

'Ovakvi suci ne bi trebali suditi Ligu prvaka'

Ivan Bebek i pet hrvatskih pomoćnika u utorak su prvi put sudili Real Madridu dok je Bebek već sudio Šahtaru prošle godine u skupini Lige prvaka u Bjelorusiji kada su pobijedili Bate Borisov sa 7-0.
Susret u Madridu bila je Bebeku 17. utakmica u Ligi prvaka, a još 90 ih je skupio u Europskoj ligi, odnosno Kupu UEFA-e.

Na Santiago Bernabéu se već u 20 sekundi Cristiano Ronaldo žalio Bebeku na odluku kojom je dosudio loptu za Šahtar u jednom duelu sa Srnom koji ga je, kako je tvrdio, odgurnuo uz aut liniju.
U 32. minuti je Bebek Šahtarovom braniču Tarasu Stepanenku dao prvi žuti karton nakon starta na Ronaldu, a zatim je ozbiljnog izraza lica zaprijetio Realovom napadaču da prestane prigovarati.

U nastavku akcije Bebek se izderao i na kapetana madridske momčadi Sergia Ramosa koji se teatralno bacio u kaznenom prostoru pokušavši iznuditi jedanaesterac, no nije mu pokazao žuti karton.

„Postoje dva načina suđenja. Nama 'inferiornima' pokazuju žute kartone, a velikima ne. Njih samo upozoravaju“, rekao je Lucescu.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1-0 za Real Madrid nakon teške pogreške vratara Šahtara Andrija Pjatova kojem je ispala lopta što je iskoristio napadač Karim Benzema. Tih prvih 45 minuta odsudio je Bebek bez polemika.

Bebek je to morao vidjeti jer je stajao blizu

U 50. minuti pokazao je braniču Stepaneku drugi žuti karton nakon što je ovaj oštro uklizao Ramosu koji je iznosio loptu iz svog kaznenog prostora. Na odluku se nije žalio niti isključeni igrač. No samo četiri minute kasnije Bebek je učinio veliki propust koji je izazvao lavinu kritika. Ronaldo je pucao s desetak metara, a loptu je leđima blokirao Srna, na što u prvi tren Bebek nije reagirao.

Međutim, nakon signaliziranja pomoćnog suca promijenio je odluku i pokazao na bijelu točku iako je bio u boljoj poziciji od pomoćnika jer je stajao nekoliko metara od događaja. Ogorčeni Srna mu je prigovorio zbog čega je dobio žuti karton. Ronaldo je za to vrijeme pokazivao kako je Srna obranio udarac rukom što, kako se vidi na snimci, nije bila istina.

„Penal kojeg je skrivio Srna nije postojao. Lopta je pogodila igrača u leđa. Nevjerojatno“, komentirao je Lucescu.

Već u 63. minuti Bebek je ponovno dosudio penal nakon što je lopta u ruku pogodila igrača Šahtara Marcia Azeveda. Dio novinara u prvi mah je odluku ocijenio prestrogom, no bivši španjolski sudac Andújar Oliver smatra ju ispravnom.

„Tu je lopta prvo pogodila u ruku Carvajala, braniča Real Madrida“, rekao je pak ogorčeni Lucescu nakon utakmice.

U 75. minuti Bebek je dao žuti karton braniču ukrajinske momčadi Oleksandru Kucheru nakon starta na Marcelu, a u 80. Maksimu Mališevu zbog klizećeg starta na Carvajalu udaljenom 18 metara od gola.

„Sudac je vjerojatno bio jako impresioniran tribinama. Real Madridu je na taj način olakšao igru. Šteta. Za mene je Real Madrid velika momčad no...U svakom slučaju sada mi ne preostaje drugo nego čestitati na pobjedi“, rekao je utučeni Lucescu.

Modrić smirivao Srnu

Nakon što je odsvirao kraj Bebek se našao na novoj verbalnoj paljbi Srne koji je njemu i pomoćnicima na terenu nastavio ukazivati na propust. Na travnjaku su ostali jedino on, suci i Modrić koji se približio kako bi sa Srnom razmijenio dresove. Nakon razmjene, Srna je nevoljko pružio ruku svakom od hrvatskih sudaca ne gledajući ih u oči dok ga je Modrić smirivao. Na aut liniji čekao ih je Mateo Kovačić pa su zajedno krenuli u svlačionicu.

Nakon što su iz nje izašli odbili su razgovarati s novinarima, a Srna se izderao: „Neka ti Bebek da izjavu!“.

Ivan Bebek i njegovi pomoćnici Tomislav Petrović, Miro Grgić, Domagoj Vučkov, Goran Gabrilo i Dalibor Conjar nisu bili dostupni za komentar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider