Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se to događa?

VIDEO Misterij oko Messijeva povraćanja: Dopinška kontrola plaši Barcu!

Poznati španjolski novinar Enrique Marqués ponudio je svoje obrazloženje zdravstvenih problema Lionela Messija u televizijskoj emisiji La Goleada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinac je i na posljednjoj utakmici s PSG-om povraćao na travnjaku. Messi povraća već godinama i nikako da riješi taj problem koji se već pretvorio u misterij o kojem se diskutira u medijima diljem svijeta, a u središte pažnje dolazi nakon svakog poraza Barcelone ili Argentine.

Evo zašto svi hvale Rakitića i zbog čega je Barca na vrhu Primere!

Puno se o tomu posljednjih godina pisalo i spekuliralo, neki su spominjali alergiju, drugi su čak sumnjali i još sumnjaju da je Messi ozbiljno bolestan i da zbog toga slabije igra u posljednje dvije sezone. Enrique Marqués ponudio je svoje viđenje.

„Messi nema alergiju, sve ukazuje da se radi o akutnom rinosinuitisu. Nije to ništa ozbiljno, a ni opasno po zdravlje. Messija tjera na povraćanje kada se poklope tri stvari: intenzivan tjelesni napor, podizanje temperature tijela i stres koji donose značajne utakmice. Na treningu ne povraća, samo na utakmicama“, objašnjava Marqués nakon što se konzultirao s nekim vrhunskim liječnicima.

„Svi koji tvrde da se radi o želučanim tegobama, problemu s crijevima ili psihološkom problemu nisu upravu ili još gore – lažu. Nema to veze ni s njegovom hormonskom terapijom u djetinjstvu“, ističe Marqués te objašnjava zašto BarceloninI liječnici nisu u stanju riješiti taj problem koji se čini lako rješivim.

„Taj se problem najučinkovitije tretira ispiranjem nosa posebnim sprejevima, ali ti sprejevi sadrže steroide. Vjerojatno su zbog toga Barcelonini liječnici oprezni, jer bi Messi u tom slučaju mogao pasti na dopinškom testu“, zaključuje Marqués.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX