Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Barca ispred svih'

Pjanić nahvalio Modrića i Kovačića: 'Hrvatska će biti dobra na Euru'

Miralem Pjanić jedan je od najvažnijih igrača Rome koja igra sve bolje u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni nogometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (25), ispao je s Romom iz Lige prvaka. Na utakmici je bila i zanimljiva situacija kada je Luka Modrić 'prodao tunel' Pjani, ali to mu nije smetalo pa je nakon utakmice u izjavi za Hinu nahvalio naše igrače.

"Hrvatska ima velike igrače, već godinama pokazuje da je dobra momčad. Vjerujem da mogu napraviti dobar rezultat na Europskom prvenstvu", kazao je Pjanić koji je ove sezone u 33 utakmice za Romu zabio 11 golova te je deset puta asistirao.

Dva poraza od Reala nisu iznenađenje.

"Bilo je teško poslije prve utakmice, no imali smo prilike i to bolje od Real Madrida. Nažalost, nismo ih iskoristili, a njima malo treba da zabiju", izjavio je Pjanić i pohvalio susjede iz Hrvatske.

"Mladi Kovačić se uklapa, bit će sve bolji, a Modrić je glavni na sredini terena kod Real Madrida. Drago mi je da tako dobro igraju te se nadam da će nas sve više biti u velikim europskim klubovima", dodao je bosanskohercegovački reprezentativac za kojega su prema medijskim nagađanjima zainteresirani Real Madrid, Chelsea i Manchester United.

"Za osvajanje Lige prvaka ove godine favoriti su isti, kao i uvijek, a to su Barcelona, Bayern i Real Madrid, no rekao bih da je Barcelona korak ispred svih", napomenuo je jedan od najboljih nogometaša talijanske lige ove sezone. Nadao se, kaže, igranju na Europskom prvenstvu u Francuskoj ovo ljeto no BiH je poražena u dodatnim kvalifikacijama od Irske s ukupno 1-3.

"Poslije Svjetskog prvenstva cilj nam je bio odlazak na Euro, no na kraju smo izgubili u baražu u kojem smo mogli izvući više. Sada nas čeka teška H kvalifikacijska skupina za odlazak na iduće Svjetsko prvenstvo u Rusiji u kojoj su Belgija, Grčka, Estonija i Cipar. Bit će teško, ali imamo vremena da složimo i pripremimo dobru momčad i što bolje odigramo te utakmice", zaključio je Pjanić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider