Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ozbiljna smo država'

Ministar jasan o izjavama iz HNS-a: 'Zakon je obvezujući za sve'

Novi čelnik MZOS-a osvrnuo se na najave koje su stigle iz Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u četvrtak je odgovarajući na novinarska pitanja o slanju sportske inspekcije u Hrvatski nogometni savez (HNS) kako bi se utvrdilo poštuje li HNS Zakon o sportu izjavio kako čeka nalaz inspekcije nakon koje će pokrenuti akcije propisane zakonom.

"Glavna inspektorica je poslala dopis svim županijskim organizacijama da su dužni djelovati u skladu sa zakonom. Ozbiljna smo država i moramo postupati u skladu sa zakonom bez obzira na rasprave koje su bile. Očekujemo prva očitovanja inspekcije o kojima ćete promptno izviješteni", izjavio je ministar Šustar:

"Ono što je ključno je da je Ministarstvo bilo proaktivno u čitavoj priči. Za inspekcijski nadzor Hrvatskog nogometnog saveza zadužena je glavna inspektorica i od nje očekujemo izvješće u što kraćem roku, ali preciznih rokova nema", rekao je Šustar.

Na pitanje što misli o izjavi glavnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio kako HNS djeluje u skladu sa zakonom, te da se Izmjene i dopune zakona ne odnose na HNS, Šustar je odgovorio:

"Argument koji je podnio gospodin Vrbanović je svakako zanimljiv pravni argument. Međutim, treba uzeti u obzir širu sliku i vidjeti kako ćemo i na koji način će se očitovati sportske inspekcije".

O mogućim sankcijama za HNS u slučaju da sportska inspekcija utvrdi nepravilnosti, ministar Šustar je rekao kako će one biti u skladu sa zakonom.

"Sankcije će biti u skladu sa zakonom. Ključna je poruka kako je zakon obvezujući za sve i želimo poštivati temeljne odredbe vladavine prava."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider