Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima veliku želju

VIDEO Milevski o talentima Hajduka, mirisu baklji i velikom povratku

Artem Milevski polako se vraća u formu što je i potvrdio posljednjim utakmicama u dresu Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojne ozljede Hajdukovih napadača natjerale su Igora Tudora da prije nego što se očekivalo gurne u vatru povratnika ozbiljnom nogometu. Što god danas mislili o njemu, Artem Milevski je jedna od najvećih nogometnih zvijezdi koje su igrale u HNL-u.

''Treba razumjeti i shvatiti da sam propustio dosta vremena. Mislio sam da će mi trebati manje za povratak, ali nije tako'', prevodio je na press konferenciji riječi nekadašnjeg najboljeg nogometaša Ukrajine kondicijski trener Hajduka Boris Peyrek.

Milevski se zahvalio svima koji mu pomažu u povratku, posebno obitelji Gorana Sablića i spomenutom Peyreku.

''Trebam slušati ljude koji me podržavaju i raditi i dalje. Jedan je život, nitko mi ne treba govoriti kako trebam živjeti. Ovdje se osjećam kao doma, u dobroj sam situaciji, svi se prema meni odnose jako dobro, grad je lijep i nadam se da će mi bit sve bolje.''

Milevski vjeruje kako su najbolje godine tek ispred njega. Ne predaje se u povratku na veliku scenu, tamo gdje je bio prije četiri-pet godina.

''To što je meni došlo od Boga to nigdje neće otići. Trebam dobiti na snazi, a vjerujte da imam veliku želju.''

Upitan o talentiranim suigračima izdvojio je najmlađe, Vlašića i Balića.

''Kako radi s loptom, iznenadio sam se. Ali treba više raditi za momčad, dodavati. Kada to shvati bit će vrhunski igrač. Balić je vrlo inteligentan igrač, gledao sam ga nekoliko puta, prijem lopte i predaja su mu savršeni. Ima rješenje prije nego odigra loptu.''

Ta hrvatsku ligu je rekao da je dosta slabija od ukrajinske gdje se puno više trči. No, pohvalio je navijače kojima je očaran još od prvih dana u Splitu.

''Gdje god sam bio ljudi jako vole svoj klub, ali ovoliku količinu ljubavi nisam nigdje vidio. Kada se na utakmicama osjeća miris dima, to je sportska atmosfera'', opisao je svoj doživljaj bakljada na utakmicama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider