Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima uvjet

Milan okuplja asove: Nakon Leonarda i Maldinija, stiže još jedan

Rossoneri se ekipiraju na svim razinama kako bi ove sezone bili što konkurentniji u Serie A i Europskoj ligi.

AC Milan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Milan je sinoć izgubio od Reala 3:1 na Santiago Bernabeuu u prijateljskoj utakmici, a ovog tjedna ih očekuje bitka s Juventusom u finalu Superkupa Italije, koja će se odviti u Riyadhu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

U sjeni aktivnosti prve momčadi, na San Siru rade na kadrovskom osnaživanju, sve u smjeru vraćanja Rossonera tamo gdje im je i mjesto - u sami vrh europskog i svjetskog nogometa.

Prvo se dogodilo da je američka korporacija Elliott Management preuzela Milan nakon što je kineski poduzetnik Yonghong Li upao u dugove i izgubio kontrolu nad klubom.

Amerikanci su odlučili vratiti u klub neke od legendi Milana. Prvo su angažirali Leonarda za sportskog direktora, a zatim i Paola Maldinija za direktora strateškog razvoja.

Kaka skaut za brazilske talente

Novo ime u opticaju je - Kaka. Brazilski majstor koji je od 2003. do 2009. briljirao u dresu Milana, a potom se "ugasio" prelaskom u Real Madrid, trebao bi postati glavni klupski skaut za otkrivanje talenata u Brazilu.

Kaka je u izjavi za brazilske medije otkrio kako su kontakti uspostavljeni.

"Moj odnos s Milanom je oduvijek bio vrlo blizak, a s povratkom Leonarda i Maldinija s kojima sam igrao i ostao u dobrim odnosima sve do danas, moja veza s klubom još je čvršća", izjavio je Kaka.

On ima samo jedan uvjet:

"Moj prioritet je ostati u Brazilu sa svojom djecom. Ne moram nužno ostati u Italiji i tamo živjeti, svoj posao mogu obavljati ovdje", zaključio je Kaka.

Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider