Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni igrač

Guardiola naciljao novo pojačanje: Španjolski reprezentativac će koštati 75 milijuna eura

Na Etihadu su svjesni da se približava rastanak s Leroyjom Saneom i traže mu zamjenu.

Leroy Sane je ovog ljeta doživio tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata koljena i morao je na operaciju, a proces njegova oporavka i dalje traje.

Sane je na rehabilitaciji, ali kad i bude potpuno spreman, neće se priključiti suigračima u Manchester Cityju već će, vrlo vjerojatno, potražiti sredinu koja će mu jamčiti značajnu minutažu kako bi se što prije vratio u top-formu.

Prije nego li je doživio ozljedu, ovaj njemački reprezentativac bio je na korak od prelaska u Bayern, tek su ga završni detalji dijelili od transfera u redove bavarskog giganta. Međutim, upravo se to odugovlačenje na koncu Cityju obilo o glavu jer se Sane ozlijedio na prijateljskoj utakmici, a Nijemci su odustali i okrenuli se drugim rješenjima (Philippe Coutinho i Ivan Perišić).

Ibrahimović objavio video i nagovijestio povratak u – Španjolsku! Ibrahimović je u Španjolskoj igrao za Barcelonu (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović i LIonel Messi (Foto: AFP) Zlatan Ibrahimović zabija u El Traficu (Foto: AFP) +2 Zlatan Ibrahimović pozira pokraj svoje statue u Malmoeu (Foto: AFP)

Ipak, ta ozljeda je samo odgodila, ne i dugoročno zaustavila Saneov odlazak i Guardiolinu želju za dovođenjem pojačanja na poziciji krila.

Sociedadovo krilo zamjena za prekriženog Sanea

U Pepovim zamislima Sane je već otišao iz kluba, a njegovo mjesto trebao bi zauzeti Mikel Oyarzabal.

Riječ je o odličnom 22-godišnjaku koji igra za Real Sociedad, ovog ljeta je osvojio U-21 Europsko prvenstvo s reprezentacijom Španjolske, a u međuvremenu sve više prilika dobiva i u najjačoj selekciji gdje je dosad upisao šest nastupa i jedan pogodak.

Oyarzabal je ljevak, njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 60 milijuna eura, ali Sociedad neće imati mogućnost cjenkati se i tražiti basnoslovne cifre s obzirom na to da Oyarzabal u svom ugovoru ima odštetnu klauzulu na iznos od 75 milijuna eura.

Toliko City treba platiti, a onda će transfer biti samo formalnost, jer preostat će za obaviti liječnički pregled i dogovoriti s igračem uvjete u ugovoru, a tu se ne bi trebali ispriječiti nikakvi problemi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider