Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U 2015. jednostavno nedodirljiv

Messi 'Veličanstveni': Ušao u povijest i potpuno sam nadmašio Realov trojac

Iza nas je vrlo uzbudljiv vikend u Primeri. Real je prosuo bodove protiv Villarreala, Barca je preuzela vrh, a Atletico nije iskoristio kiks gradskog rivala i obrana naslova čini se sve nedostižnija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Enrique najbolje je iskoristio posrtaje madridskih velikana i s uvjerljivom pobjedom protiv Rayo Vallecana preskočio Real te povećao prednost nad Atleticom. Najbolji igrač utakmice ponovno je bio Leo Messi, koji je postigao svoj 24. hat-trick u karijeri.

Messi je s tri pogotka protiv Vallecana došao do 18 golova u kalendarskoj 2015. Usporedbe radi, sjajni Argentinac je ove godine zabio tri pogotka više nego Realov trojac Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema. Prema tome i ne čudi zašto je Barcelona preskočila najvećeg rivala.

Također je vrijedno istaknuti da se Messi, koji je zabio svoj drugi gol iz jedanaesterca, izjednačio s Cristiano Ronaldom po broju izvedenih udaraca s bijele točke. Svaki je dosad pucao po 60 jedanaesteraca, no Ronaldo je zabio njih 55 igrajući za Real, dok je Messi stao na brojci 47 u dresu katalonske momčadi.

Međutim, zvijezda Barcelone je u nedjelju došla do još jednog podviga koji će teško netko oboriti. Naime, Messi je uspio postati prvi igrač u povijesti španjolskog nogometa koji je u šest različitih sezona postigao najmanje 40 ili više golova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider