Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je veći?

Messi stigao u Maradonin grad: Odmah su krenule usporedbe, priključio se i Gattuso

Po prvi put u karijeri Lionel Messi večeras će zaigrati u Napulju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi večeras će po prvi put u svojoj karijeri istrčati na San Paolo, stadion Napolija gdje je prije 30-ak godina žario i palio njegov slavni sunarodnjak Diego Armando Maradona.

Maradona u Napulju ima status božanstva, u grad podno Vezuva došao je u ljeto 1984. i zadržao se sedam godina tijekom kojih je Napoliju donio dva naslova prvaka (1987. i 1990.) i jedan Kup Uefa (1989.).

No, Maradonin značaj za Napoli puno je veći od ukupno pet trofeja koliko je klub sa San Paola osvojio u njegovoj eri. On je iz velike Barcelone došao u jedan mali talijanski klub i uzdigao ga u neslućene visine, oduševljavajući sve svojim igrama u tada najjačoj ligi svijeta.

Za većinu Argentinaca nema dileme

Maradona je bez sumnje najbolji nogomet karijere igrao u Napoliju, a dok je nosio dres tog kluba s reprezentacijom Argentine je osvojio Svjetsko prvenstvo (1986.).

I baš ta svjetska titula nešto je što u očima većine Argentinaca čini razliku kad pričaju o Maradoni i Messiju. Diego je s reprezentacijom pokorio svijet, dok je Leo nanizao nekoliko uzastopnih izgubljenih finala, od kojih je najbolnije ono iz Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014.

Barcelona je u Napulj stigla u ponedjeljak, a pred hotelom gdje su smješteni okupile su se stotine navijača sa željom da vide Messija, koji je uoči gostovanja kod Napolija sprašio četiri gola Eibaru.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

Gattuso: Messi trenutno radi stvari koje je svojedobno radio Maradona

Inače, vječnim usporedbama - tko je veći: Maradona ili Messi - priključio se i trener Napolija Gennaro Gattuso koji je iznio zanimljive opservacije.

"Diego je Bog nogometa. Gledao sam njegova videa, ali nažalost ga nikad nisam gledao uživo. Znam da je bio prvak, znam da je bio jedan od najboljih na svijetu. Međutim u ovom trenutku Messi radi stvari koje je svojedobno radio Maradona", poručio je Gattuso.

Diplomatski odgovor ponudio je kapetan Napolija Lorenzo Insigne.

"U jednom intervjuu sam rekao da je za mene Messi najbolji na svijetu, ali Maradona je navijačima Napolija sve, on je svetac, tako da ih ne bih uspoređivao."

U sastavu Napolija ima onih koji Messija cijene više od Maradone, ali za navijače ovog kluba dileme nema...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider