Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pale teške uvrede

Šokantni izljev bijesa i veliko iznenađenje: Evo koga je Messi napao i što im je zaprijetio!

Nakon utakmice Manchester Cityja i Barcelone, dogodio se incident u kojem je glavni protagonist bio Lionel Messi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Incident u utrobi Etihada nakon utakmice Manchester Cityja i Barcelone  (3:1) u Ligi prvaka i dalje puni stupe u španjolskim, posebice katalonskim medijima, ali i engleskim. Kada je glavni protagonist afere najbolji nogometaš svijeta posljednjeg desetljeća Lionel Messi, publicitet je zajamčen.

Ronaldo opet „poludio“ na Zidanea: Modrić sve iznenadio, ali evo bez koga Real ne može!

Argentinac je bio najblaže rečeno iznimno ljutit nakon utakmice. Dugo nije viđen u takvom stanju, ako je ikad viđen, a nije da do sada nije imao ispada. Navodno je totalno "poludio" i izgubio kontrolu, gotovo da se može reći kako je pomahnitao.

Katalonci nisu očekivali poraz, posebice nakon vodstva i dobre igre većim dijelom prvog poluvremena. Nakon pogreške Sergija Roberta i izjednačujućeg gola Cityja, Barca se neobjašnjivo raspala i dopustila „građanima“ da pokupe s poda što im se ponudilo. To jedan od razloga Messijeva gnjeva, barem onaj inicijalni, no ne i krucijalni.

Katalonci nezadovoljni suđenjem

Kada se izgubi, obično se traže krivci i opravdanja. Messi nije bio zadovoljan suđenjem mađarskog suca Viktora Kassaia, jer je smatrao da je pustio odveć grubu igru i da nije kažnjavao domaće igrače zbog oštrih startova.

To je i bio razlog zbog čega je zastao u tunelu, čekao je Kassaia da mu se osobno potuži i priopći što mu leži na duži. Dok je čekao Mađara, Messiju su digli živac igrači Mancehster Cityja, koji su neobuzdani slavili pobjedu kao da su pobijedili u finalu Lige prvaka.

Messi je njihovo prenaglašeno slavlje očito protumačio nekorektnim, zaboravljajući svoj nedavni izljev emocija u Valenciji, koji su domaći navijači okarakterizirali provokativnim ispadom. Kako god, Messi je, dakle, već bio priličan nervozan kada mu je netko nešto dobacio na osobnoj razini i potpuno ga raspalio da je kasnije „provokatora“ tražio po svlačionici.

Obračun u tunelu

Isprva se spekuliralo da mu je netko od igrača uvrijedio obitelj, a kasnije se pojavila verzija kako je sve počelo.
„Koga čekaš? Idi u svlačionicu, šašavi“, doletjelo je iz šume Cityjevih igrača.
„Blesavi, pokaži se, nemoj se kriti“, uzvratio je Messi.

Guardiola nije bio u blizini, ali jesu njegovi najbliži suradnici. Navodno su se upravo oni zakačili s Messijem, što otvara nove brojne spekulacije o odnosu Guardiole i Messija koji i nije tako idiličan kako se možda nekima čini. Glavni „provokator“ Messiju je dobro poznati Španjolac, Mikel Arteta, član Guardiolina stručnog stožera i bivši nogometaš Barcelone. Arteta je početkom 2000-ih igrao za Barcelonu B momčad dok je Messi još pohađao La Masiju, nogometnu akademiju Barcelone kroz koju je prošao i Arteta.

I nije sve trajalo tako kratko, neki španjolski mediji doznali su da je uslijedila poduža „konverzacija“ u kojoj se pale teže uvrede. U verbalni obračun uključio se i Domenec Torrent, još jedan Španjolac i Guardiolin intimus u stručnom stožeru engleskog kluba.

Messi upao u svlačionicu Cityja

Messi je sarkastično zaključio prvi dio prepirke.
„Uzalud slavite, ionako nećete ništa osvojiti, ja vam to kažem“, zaprijetio je Argentinac i otišao u Barcinu svlačionicu, no tamo se nije smirio pa se nakon kratkog vremena uputio u svlačionicu domaćina i tamo nastavio prepirku.

Messi je tražio Artetu i Torrenta da mu izađu na megdan i u lice ponove sve što su rekli u tunelu na distanci. Mirisalo je na fizički obračun, no uskočio je Kun Aguero i u posljednji trenutak smirio situaciju.

Engleski mediji pišu da je ta prepirka bila glavna tema među igračima Manchester Cityja sljedeći dan na treningu. Aguero je navodno zezao Artetu da ga Messi čeka ispred svlačionice.

Iako utakmica nije bila od posebnog rezultatskog značenja za Barcelonu, jer je prva na ljestvici i tako će vjerojatno ostati do kraja natjecanja po skupinama, očito je da je poraz teško pao Kataloncima. Ili teže no što bi se očekivalo. Ako to nije točno, čemu onda tolika nervoza?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider