Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ponovno nezaustavljiv

Nije s ove planete: Jurio pored Kolumbijaca kao da ne postoje!

Ono što je Messi radio kolumbijskim nogometašima rijetko se kada viđa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije malo više od tjedan dana pisali smo o tome kako je Leo Messi ponovno u fantastičnoj formi i kako uopće nije nemoguće da ipak "ukrade" Ballon d'Or Cristianu Ronaldu. Portugalac je bio "sigurni" laureat nakon što je osvojio Ligu prvaka s Realom i Euro s Portugalom, no njegovi nastupi od početka sezone prilično su blijedi.

I da gledamo kompletnu 2016. godinu Messi je ponovno bolji od Portugalca prema individualnim brojkama. Argentinac je zabio najviše golova u ovoj godini (zasad je na 52, Ronaldo na 46), ima najviše asistencija (31 naspram Ronaldovih 15), a u usporedbi s Portugalcem češće je zabijao iz slobodnih udaraca, driblao i kreirao više šansi suigračima.

Ne zaboravimo da je ovo individualna nagrada i da bi više na nju trebala utjecati individualna statistika i dojam koji nogometaš ostavlja na travnjaku, a Messi to radi savršeno gotovo svaki put kad izađe na travnjak.

Još se jednom moramo vratiti na njegovu predstavu u dresu reprezentacije u 3:0 pobjedi protiv Kolumbije. Messi je zabio fantastičan pogodak iz slobodnog udarca te je asistirao za dva. No navijače je možda najviše oduševio njegov prodor u prvom poluvremenu kada je primio loptu 10 metara unutar svoje polovice i onda projurio pored četvorice Kolumbijaca, došao na 30-ak metara od gola i tek tada gurnuo loptu suigraču.

Messi je noćas ponovno oduševio navijače diljem svijeta i sada će se opet pokrenuti priča tko zapravo treba dobiti Zlatnu loptu. No to nije tema ovog teksta. Tema je čudesni Leo. Zato u nastavku pogledajte njegove individualne poteze na utakmici kojima je ostavljao bez daha...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider