Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ključna stvar

Messi otkrio tajnu MSN-a i objasnio razliku između Enriquea i Guardiole

Lionel Messi družio se s britanskim novinarima uoči gostovanja Barcelone na Etihadu kod Manchester Cityja...

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi dao je intervju za engleski The Sun uoči velikog derbija u Ligi prvaka između Manchester Cityja i Barcelone. Susret ove dvije momčadi prije dva tjedna okončan je visokom pobjedom Katalonaca od 4:0, no rezultat nije bio prava slika onog što se događalo na travnjaku.

To se najbolje moglo vidjeti po statistici i taktičkoj analizi susreta na našem portalu. Manchester City bio je ravnopravan suparnik Barceloni do crvenog kartona Claudia Brava koji je između ostalog i počastio svoj bivši klub dobivanjem crvenog kartona kod rezultata 1:0.

U razgovoru za The Sun Messi je progovorio o razlikama između bivšeg trenera Pepa Guardiole i aktualnog Luisa Enriquea, o suparniku Cityju i dobrom prijatelju Sergiju Agüeru, najboljem napadaču kluba iz Manchestera.

"Svi znaju stil kojim igra Barcelona. Mi smo jedan od rijetkih klubova koji još koristi ovaj način igre. Svaki trener ima neke stvari koje radi drugačije, ali mi veliku razliku u stilu između Guardiole i Enriquea nismo primjetili", rekao je Messi pa pojasnio.

"Kod Enriquea igramo daleko agresivnije prema naprijed. Okomitiji smo prema golu i imamo puno brži protok lopte. Kod Guardiole je to bilo sporije i igrali smo manje na kontranapade", tvrdi najbolji nogometaš svijeta koji će se u utorak ponovno susresti s dobrim prijateljem i kolegom iz reprezentacije Kunom Agüerom.

"Kun je vrlo jednostavna osoba, veliki prijatelj i jedan od najboljih napadača svijeta. On je poput Luisa Suareza. Različiti su, ali obojica imaju moć da odluče utakmicu jednim potezom", smatra Messi i nagovještava tešku utakmicu na Etihadu.

"City je velika momčad. Naši ogledi su uvijek bili teški. S Pepom na klupi ta će momčad rasti iz mjeseca u mjesec tako da uopće ne sumnjam u uspjeh u narednim sezonama".

Ono što krasi Barcelonu i njezin ubojiti trojac MSN (Messi, Suarez i Neymar) je lakoća kombiniranja u napadu, ubojitost i nesebičnost.

"Mi smo grupa koja radi jedan za drugog. Radimo zajedno da bi došli do pobjede. Kod nas ne postoji riječ sebičnost. Uvijek nastojimo svi zajedno uživati na travnjaku. Ponekad pogodak daje samopouzdanje igraču i zato si često Suarez, Neymar i ja dajemo loptu kod izvođenja kaznenih udaraca", zaključio je argentinski napadač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider