Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pep ga želi zadržati, ali...

Hrvatski menadžer najavio bombastičan transfer: Velika zvijezda napušta City

Dugo se već kuha ovaj transfer, a ovo ljeto djeluje kao idealno vrijeme za odlazak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme dok se nogomet nigdje u Europi (osim Bjelorusije) ne igra i neizvjesno je kako će najvažnija sporedna stvar na svijetu izgledati po odlasku koronavirusa, neki se veliki transferi ipak pripremaju, nevezano za novonastale okolnosti.

Jedna takva priča je i Leroy Sane, 24-godišnje krilo Manchester Cityja, koji će po svoj prilici ovog ljeta napustiti klub s Etihada.

Već se duže vrijeme spekulira kako je Sane na meti Bayerna, koji ga vidi kao dugoročno rješenje na krilnoj poziciji i spreman je iskrcati veliku odštetu Cityju, a sad je to najavio i njegov menadžer Damir Smoljan.

Menadžer Smoljan između redova nagovijestio odlazak

Hrvatski agent koji zastupa Sanea za Bild je prokomentirao situaciju sa svojim klijentom, a iz svega što je rekao da se zaključiti kako je odlazak gotovo siguran.

"Zajedno s Leroyem obavili smo razgovor s Manchester Cityjem glede toga kako bi moglo izgledati iduće poglavlje u njegovoj karijeri. Nije tajna da je Bayern zainteresiran, ali isto tako i nekoliko drugih vrhunskih klubova kontaktiralo nas je u vezi s Leroyem", kazao je Smoljan te dodao:

"Bayern je jedini klub u Njemačkoj za koji bi mogao zaigrati u ovoj fazi svoje karijere jer tamo vidi da ima sve što je potrebno za njegov veliki cilj, a to je osvajanje Lige prvaka."

gol expired Bundesliga još čeka odluku: Hoće li se igrati u svibnju? divider

Sane će za tri mjeseca ući u posljednju godinu ugovora sa Cityjem, a svi dosadašnji pokušaji Građana da ga nagovore na potpis novog naišli su na odbijenicu.

Guardiola: Veoma cijenim Sanea i želim da ostane

Pep Guardiola nema dileme, on želi zadržati njemačkog reprezentativca.

"Želimo da ostane, na stolu je nova ponuda i spremni smo za razgovor s njim i njegovim agentima. On je momak kojeg veoma cijenim i mislim da ima enorman prostor u pogledu toga koliko trenutačno pokazuje i što sve može pokazati. Već sam dva ili tri puta javno rekao da želim njegov ostanak", poručio je Guardiola.

Prije tri i pol godine City je kupio Sanea od Schalkea za okruglih 50 milijuna eura odštete, ali u tom periodu on je tek na bljeskove znao pokazati svoj potencijal. Sad je već zagazio u 25. godinu života, a možda je već i odigrao svoju posljednju utakmicu za engleski klub. Naime, prošlog ljeta pukli su mu prednji križni ligamenti na utakmici Community Shielda protiv Liverpoola i od tada nije zaigrao.

Danas je njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu 80 milijuna eura i u tim gabaritima će se kretati odšteta koju će Bayern ili neki drugi klub morati platiti za njegove usluge ovog ljeta. U Cityju će se morati pomiriti s tim da nemaju izbora jer budu li riskirali da ga zadrže i ne uspiju ga nagovoriti, on već u siječnju može potpisati za bilo koji drugi klub bez odštete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider