Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opcija broj dva

Prvi operativac HNS-a u Dnevniku Nove TV otkrio kad bi se mogao nastaviti HNL

S izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza u Dnevniku Nove TV ragovarao je Stipe Antonijević.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je sjednicu putem videokonferencije gdje se između ostalog raspravljalo i o mogućnosti nastavka treninga i natjecanja. Tim povodom u Dnevniku Nove TV s izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem u Dnevniku Nove TV je razgovarao reporter Stipe Antonijević.

Bila su tri scenarija za nastavak HNL-a: sredina petog mjeseca, kraj petog mjeseca i sredina šestog mjesta. Što ste odlučili na videokonferenciji?

"Hvala na pitanju. Imali smo sastanak Izvršnog odbora i razgovarali smo o svim terminima koje smo si stavili i zacrtali od prije. Ono što mogu reći jest da mi čekamo odluku Stožera civilne zaštite o mjera i da vidimo na koji način će sve to funkcionirati i naravno da vidimo kad je u pitanju grupno treniranje igrača, na koji način će se omogućiti takvo treniranje."

"Najrealniji datum nastavka sezone je 30. svibnja"

Koji je po vama najrealniji scenarij?

"Pa ajmo reći je najrealniji 30. svibnja. To je ovaj srednji, mislim da bi to bilo realno ako bi se sad pokrenula ova situacija glede koronavirusa i ako bi se barem malo olakšaju sadašnji uvjeti koji postoje."

Prošli tjedan ste najavili da ćete ovog tjedna predstaviti mjere za financijsku pomoć klubovima prvoligašima zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Koje su to mjere? Možete li nam ih reći?

"Pa prije svega, mi jesmo razgovarali o mjera, danas smo također pričali o tome. Imat ćemo idući tjedan još jedan sastanak u srijedu ili četvrtak, a u utorak ćemo imati novu videokonferenciju s UEFA-om gdje ćemo čuti neke njihove konkretne zaključke pa ćemo se mi po tome ravnati i donijeti konkretne odluke. U svakodnevnom smo kontaktu s klubovima, gledamo neke mjere i financijske pomoći, pričali smo naravno i o prvoligašima, ali i o drugoligašima."

"Neće svi prvoligaši dobiti jednaki iznos"

Kad pričamo o prvoligašima, hoće li svi dobiti jednaki iznos?

"Pa mislim da nisu u istom statusu svi klubovi u financijskom dijelu i mislim da trebamo gledati da ne dovedemo neki klub da mora staviti ključ u bravu."

Prošlog tjedna aktivirala se priča o Udruzi prvoligaša. Predsjednik Hajduka Marin Brbić za Novu TV je rekao da su ga tri kluba kontaktirala i da su promijenila mišljenje i da su ipak za Udrugu. Jeste li vi razgovarali s klubovima i što ima novo po tom pitanju?

"Mi smo imali sastanak kad je u pitanju osnivanje Udruženja prvoligaša, ja sam svoje mišljenje tamo rekao, neki mediji su to i prenijeli. Većina klubova, njih osam, je bilo protiv osnivanja Udruge prvoligaša. Sad se pojavila priča da su neki klubovi promijenili mišljenje, ja sam čuo da nisu. Čuo sam i jednog sportskog djelatnika koji je dao mišljenje da bi bio za."

Lokomotiva?

"Da, Lokomotiva. U redu, njihov predstavnik je bio na istom tom sastanku i glasovao je protiv osnivanja Udruge. Mi smo dali prijedlog da kroz Komisiju za profesionalni nogomet funkcioniraju svi predstavnici prvoligaša i predstavnik Nogometnog sindikata što je trenutno gospodin Dario Šimić."

Znači, HNS neće više inicirati sastanak ili razgovor na tu temu?

"Mi smo uvijek za razgovarati o svim temama kad je u pitanju interes hrvatskog nogometa, ali u ovom slučaju isključivo odlučuju prvoligaši. Mi smo bili otvoreni i inicirali smo sastanak, oni su rekli da ne žele na što smo mi rekli da predlažemo djelovanje kroz Komisiju za profesionalni nogomet i mislim da ćemo u budućnosti sigurno povući još neke druge poteze koji će biti u korist klubova."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider