Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Memorijal Ivana Ivančića

Olimpijski i svjetski prvak otvorili novo bacalište pored fontana

Službeno je otvoreno novo bacalište kugle pokraj zagrebačkih fontana gdje će se u ponedjeljak održati Memorijal Ivana Ivančića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Probnim hicima olimpijskog pobjednika Ryana Crousera, svjetskog prvaka Joea Kovacsa i hrvatskog reprezentativca Stipe Žunića u subotu je i službeno otvoreno novo bacalište kugle pokraj zagrebačkih fontana gdje će se u ponedjeljak održati Memorijal Ivana Ivančića.

Prva ocjena najboljih svjetskih bacača je iznimno pozitivna.

"Ovo je uistinu sjajno! Bacalište je odlično, krug je idealan i veselim se velikom obračunu s Joeom, Tomom Walshom i ostalima u ponedjeljak. Mogla bi tu kugla letjeti jako daleko. Kao što ste vidjeli u Lausannei i Zuerichu, svi smo još uvijek u odličnoj formi", rekao je zlatni s OI u Rio de Janeiru Ryan Crouser, koji je organizatorima rekao da oznaku na bacalištu svakako stave na 22 metra.

I svjetski prvak Joe Kovacs vrlo je zadovoljan bacalištem:

"Odlično je. Bolje je od onoga na kojem smo bacali pretprošle godine, kada je, osim toga, padala i kiša. Moja se forma nakon Rija ponovno diže i ako se do ponedjeljka oporavim od stresa Dijamantne lige, u kojoj sam uz tri pobjede na kraju bio drugi, bacat ću daleko."

Olimpijski finalist Stipe Žunić je već nakon prvog okreta dobacio:

"Krug je prva liga, super je to!" i dodao:

"Muška kugla je trenutno najjača disciplina atletskog programa, ni sa 22 metra više niste sigurni u pobjedu! A kugla na Hanžeku je ove godine jača nego ikad. Moja očekivanja su uvijek toliko velika da ih se bojim javno reći. Tako je i uoči natjecanja u ponedjeljak."

Otvorenju bacališta nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, jedan od inicijatora ideje o bacanju kugle na fontanama.

"Ovo je najljepše bacalište na svijetu, ali ne bih ja uzimao prostor onima zbog kojih je ovo napravljeno. Imamo čast da nam bacalište otvaraju olimpijski pobjednik i svjetski prvak i to vam sve govori. Zaslužio je to i naš legendarni trener Ivan Ivančić po kojem se ovo natjecanje od lani zove. Vidimo se u ponedjeljak!"

Uz Crousera i Kovacsa na startnoj listi je i trećeplasirani iz Rija, Tom Walsh, inače ukupni pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige, koji je u Zuerichu pobijedio s hicem od 22.20m, što je samo dva centimetra slabiji rezultat od rekorda Hanžekovićevog memorijala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider