Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Hoće li biti dovoljno?

Mega-ofenziva Manchester Uniteda: 200 milijuna eura za tri mlada asa

Angažmanom Solskjaera za trajnog menadžera odmah su krenule i špekulacije glede pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije trebalo dugo čekati na prve špekulacije u vezi novih pojačanja Manchester Uniteda nakon što je taj engleski velikan potvrdio Olea Gunnara Solskjaera kao dugoročno rješenje za klupi.

Jasno je da, kako god ova sezona završila, Crvene vragove na ljeto čeka velika čistka u svlačionici. Brojnim prvotimcima će se Solskjaer zahvaliti, bilo na način da im neće produžiti ugovor koji istječe ili na način da će ih prodati i pritom pokušati izvući što više novca za odštete.

U takvoj situaciji jasno je kako će se neke igrače morati i dovesti.

Solskjaer je naglasio kako ne misli dovoditi stare igrače koji su pri zalasku svojih karijera već mlade i talentirane aseve, čiji vrhunac tek treba doći u godinama koje slijede.

Engleski mediji pišu kako su mu čelnici Uniteda pripremili 170 milijuna funti za odštete za nove igrače. To je nešto manje od 200 milijuna eura.

Sancho prvi pick

S tim novcem odmah će krenuti po Jadona Sancha, fenomenalnog mladog Engleza koji u Manchester Cityju nije dobio pravu priliku već je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka prošle godine prodan u Borussiju Dortmund za samo osam milijuna eura.

Sancho je u Borussiji potpuno igrački eksplodirao, pokazao svu raskoš svog talenta i sad se za njega otimaju svi jači engleski klubovi. United slovi kao prvi favorit, navodno će ponuditi 80 milijuna funti (oko 93 milijuna eura).

Više od 100 milijuna eura za dva defenzivca

Potpuno novu desnu stranu Uniteda (Sancho je krilo) trebao bi upotpuniti desni bek Crystal Palacea Aaron Wan-Bissaka. Mladić koji ima 21 godinu ove sezone pruža odlične partije, igra za U-21 reprezentaciju Engleske i uskoro se očekuje njegov poziv u A vrstu Gordog Albiona.

Za njega United smatra da će biti dovoljno 50 milijuna funti (oko 58 milijuna eura).

Polivalentni defenzivac Declan Rice, kojemu je primarna pozicija zadnji vezni, nedavno je debitirao za reprezentaciju Engleske i bit će na udaru onih najbogatijih već ovog ljeta. Rice je rođen u siječnju 1999., nedavno je napunio 20 godina, a do reprezentacije se probio igrajući za West Ham.

Rice bi mogao biti dostupan za 40-ak milijuna funti, dakle oko 47 milijuna eura, čime dolazimo do ukupne brojke od 198 milijuna eura za Sancha, Wan-Bissaku i Ricea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider