Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dugo im je trebalo...

Manchester United konačno izabrao novog trenera za sljedećih nekoliko sezona

Ole Gunnar Solskjaer i službeno je postao glavni trener Manchester Uniteda.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dugo im je trebalo, ali Manchester United konačno je potvrdio Olea Gunnara Solskjaera za stalnog trenera prve momčadi Crvenih vragova! Norvežanin i bivši napadač momčadi potpisao je trogodišnji ugovor.

Solskajer je 19. prosinca imenovan privremenim trenerom kluba te je na startu svoje trenerske karijere u Unitedu upisao rekordnih 8 uzastopnih pobjeda. U dosadašnjih 19 susreta na klupi Crvenih vragova slavio je u njih 14, dva je puta remizirao i samo tri puta gubio susret.

Otkako je sjeo na klupu Uniteda, momčad je proigrala i kreirala velike rezultate, poput izbacivanja PSG-a u osmini finala Lige prvaka. Podsjetimo, United je izgubio prvu utakmicu pred svojim navijačima s 2:0, da bi potom u pravoj drami slavio u Parizu s 3:1 i prošao dalje.

United je izbacio Arsenal i Chelsea iz FA Cupa, ali je potom zaustavljen od Wolvesa u četvrtfinalu. Solskjaer je trenutačno na nizu od dva uzastopna poraza, a United u domaćem prvenstvu drži tek 5. mjesto prvenstvene ljestvice, koje iduće sezone ne vodi u Ligu prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider