Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika pobjeda

Medveščak prvi put slavio u Kazanju i zasjeo na vrh KHL-a!

Medvjedi su dobili čak 59 kaznenih minuta (naspram 29 domaćih), ali su uspjeli upisati i drugi trijumf na startu nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka i u drugoj su utakmici nove sezone Kontinentalne hokejske lige (KHL) ostvarili gostujuću pobjedu, svladavši u ruskom Kazanju AK Barse s 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) te su nakon dva kola vodeća momčad Zapadne konferencije KHL-a.

Baš kao što su tri dana prije ostvarili svoju prvu pobjedu kod Lade u Togliattiju, Medvjedi su prvi put u povijesti nastupa u KHL-u trijumfirali na gostovanju u Kazanju. Osim po pobjedi, ova će utakmica ostati upamćena i po nevjerojatno velikom broju isključenja, do kojih je došlo ponajviše zahvaljujući nepotrebno oštrom kriteriju sudaca.

Taylor briljirao s igračem manje

U takvim su okolnostima više patili Medveščakovi igrači, koji su dobar dio utakmice bili brojčano inferiorni domaćinima, ali su se odlično branili s igračem manje i na vratima imali iznimno raspoloženog Dannyja Taylora. Zagrebačka momčad je do vodstva stigla u prvoj trećini, kad su Medvjedi prvi put imali situaciju s igračem više, a strijelac je bio Derek Smith u 19. minuti.

Samo 24 sekunde trebale su Brandonu McMillanu za pogodak na početku druge trećine, kojim je Medveščak poveo 2:0. U 31. minuti momčad Gordieja Dwyera došla je i do trećeg pogotka nakon sjajne akcije i asistencije Gilberta Brulea strijelac je bio Bobby Butler.

Sve do 53. minute Danny Taylor je uspjevao zaustaviti sve pokušaje domaćih hokejaša, a onda ga je uz dosta sreće uspio svladati Justin Azevedo. Pokušali su se domaćini još više rezultatski približiti, ali im to u posljednjih osam minuta dvoboja nije uspjelo.

Ledena će 'gorjeti'

Završna statistika je pokazala da su Medveščakovi hokejaši u Kazanju dobili čak 59 kaznenih minuta, dok je ruska momčad imala samo 29 minuta. No, pogled na semafor i konačnih 3:1 u sjenu je bacio činjenicu da su 'medvjedi' gotovo cijeli dvoboj igrali s igračem manje.

U ponedjeljak, 29. kolovoza, s početkom u 18:45 hokejaši Medveščaka će odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni, a prvi gost u Ledenoj dvorani bit će ruski Soči, momčad koja je također u novu sezonu ušla s dvije pobjede.

To je prvo u seriji od tri domaćinstva Medvjeda koji će u srijedu, 31. kolovoza (18:45), ugostiti Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, a u petak, 2. rujna (18:45), u Dom sportova stiže moskovski Spartak.

AK BARS - MEDVEŠČAK 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Kazanj, Tatneft Arena.

Strijelci: 0:1 Smith (19) - PP1, 0:2 McMillan (21), 0:3 Butler (31), 1:3 Azevedo (53)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider