Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
U predvečerje sezone

Medveščak doveo još jedno vrhunsko krilo

Finiširaju se pripreme Medvjeda za novu, četvrtu sezonu u drugoj najjačoj ligi na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka u pretposljednjoj su pripremnoj utakmici pred početak nove sezone u KHL-u svladali Slovan u Bratislavi s 3:2, pogotkom Mahboda u raspucavanju, a u srijedu su iz zagrebačkog kluba objavili angažman još jednog vrhunskog krila.

Riječ je o 29-godišnjem Bobbyju Butleru, koji u svojoj trofejnoj kolekciji ima Calderov kup s Binghamton Senatorsima, AHL filijalom Ottawe te broncu s reprezentacijom SAD-a sa Svjetskog prvenstva 2013, a iza njega je i 130 utakmica u NHL-u koje je odigrao za četiri različite momčadi.

Najviše nastupa (94) imao je za Ottawa Senatorse u trogodišnjem razdoblju, u kojem je postigao 16 pogodaka i imao 21 asistenciju. U sezoni 2012/13. odigrao je 14 utakmica za New Jersey Devilse (1 pogodak + 1 asistencija) i još 20 za Nashville Predatorse (3 + 6). U sezoni 2013/14. skupio je još dva NHL nastupa u dresu Florida Panthersa.

"Bobby je brzo krilo s izvrsnim osjećajem za gol. Dokazani je strijelac na svim razinama i kod nas bi trebao biti top 6 igrač", izjavio je prilikom objave potpisivanja ugovora sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Igrao s Rendulićem u AHL-u

Posljednju sezonu u Sjevernoj Americi Butler je proveo u AHL-u igrajući za San Antonio Rampage, klub za koji je prošle sezone igrao najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić. Butler je prošlu sezonu proveo u Europi, igrajući u švedskoj ligi za MODO, gdje je u 49 utakmica postigao 10 pogodaka i imao 9 asistencija.

Momčad pod vodstvom Gordieja Dwyera do kraja priprema očekuje još jedna utakmica koju će odigrati u četvrtak u Kapfenbergu protiv momčadi Graza.

Novu KHL sezonu Medveščak će otvoriti 23. kolovoza gostovanjem kod Lade u Togliattiju, a tri dana poslije Medvjede će u Kazanju ugostiti Ak Bars. Prvu domaću utakmicu u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Medveščak će odigrati u ponedjeljak, 29. kolovoza, protiv Sočija, a dva dana poslije u Zagrebu će gostovati Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider