Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Donedavni anonimus

Mjesec iz snova 19-godišnjeg otkrića: U debiju srušio United, a sad stiže i novi ugovor

Uoči reprezentativne stanke Newcastle je pobijedio Manchester United, a utakmicu je obilježio jedan 19-godišnjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije reprezentativne stanke koja ovih dana završava Newcastle je dobio svojevrsnu bocu kisika.

Svrake su do utakmice s Manchester Unitedom imale samo jednu pobjedu u sedam kola i pet bodova na kontu, a onda su s 1:0 nokautirali Crvene vragove i u koliko-toliko mirnijem raspoloženju otišli na dvotjednu stanku.

Junak te pobjede bio je Matthew Longstaff, donedavno potpuno anonimni mladić rođen 2000. godine.

Tek mu je 19 godina

Longstaff, koji je po vokaciji defenzivni vezni, pohitao je u 72. minuti u jednu kontru, dobio je idealnu povratnu loptu i onda neobranjivim prizemnim udarcem s 20-ak metara matirao Davida de Geu.

Taj je pogodak posebno odjeknuo zato što je Longstaffu to bio debitantski nastup u Premierligi.

Ole Gunnar Solskjaer (Foto: AFP) Veliki remont u ManUtd-u: Cilj čak šest igrača u iduća dva prijelazna roka, zna se i prioritet divider

On je za prvu momčad Newcastlea debitirao krajem kolovoza u susretu drugog kola Liga kupa protiv Leicestera. Nakon što je tada na terenu proveo svih 120 minuta (Newcastle je ispao lošijim izvođenjem jedanaesteraca), više nije bio u konkurenciji za prvu momčad. Ni na klupi nije pronalazio svoje mjesto, a tek poslije mjesec dana je zaigrao, i to za U-23 momčad Newcastlea u gostujućem porazu kod iste selekcije West Bromwich Albiona.

I onda je došla utakmica s Manchester Unitedom, menadžer Steve Bruce Matthewa je uvrstio u početnu postavu, a zanimljivo je kako je sredinu terena držao skupa sa svojim starijim bratom Seanom, koji je također poniknuo u Newcastleu.

Braća Longstaff sredili Crvene vragove

Matthew je poslije tog pobjedničkog zgoditka preko noći postao zvijezda u klubu i gradu, a Newcastle je odlučio reagirati i ponuditi mu novi ugovor na pet godina.

Problem im ne bi trebalo predstavljati to što se već mjesecima ne uspijevaju dogovoriti s njegovim bratom Seanom o novom ugovoru. Sean je ovog ljeta bio na meti Manchester Uniteda, ali do transfera nije došlo jer je Newcastle tražio previše novca za odštetu, pa je on očekivao da će mu u klubu povećati plaću u sklopu novog ugovora.

Kad je Matthew u pitanju, ne očekuju se takva odugovlačenja. On je njihova nadolazeća zvijezda, mladić koji ima potencijal postati zaštitni znak kluba u idućih nekoliko godina i Newcastle je za njega savršena prilika za razvoj.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider