Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio je uporan

Je li Zidane ipak odlučio ostaviti Kovačića u Realu?

Čini se kako bi Mateo Kovačić ipak mogao ostati u madridskom Realu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateu Kovačiću kroničari Reala nisu davali prevelike šanse za ostanak u klubu i ove godine. Nakon prošle sezone, u kojoj mu nakon odlaska Rafe Beniteza Zinedine Zidane nije davao previše prilika, prodaja ili posudba nametale su se kao logičan slijed u karijeri hrvatskog veznjaka.

Mateo, nažalost, nije blistao ni na Euru gdje mu ni Ante Čačić nije dao previše prilika, pa je sve išlo protiv mladog nogometaša. Mnogi su primijetili kako mu je bolje da napusti Real Madrid i sreću potraži u sredini u kojoj će igrati.

No, on je bio uporan u svojoj želji za ostankom iako se spominjao odlazak u Milan ili Liverpool. Htio je na pripremama izboriti povjerenje Zidanea i sada se čini kako je u tome i uspio. Barem tako tvrdi Marca i piše kako je trener odlučio Kovačiću pružiti drugu priliku jer vjeruje u njegove kvalitete.

Treba reći kako Real još uvijek nije doveo nikoga osim povratnika Alvara Morate. Najviše se špekulira oko kupovine jednog jakog veznog igrača koji bi donio nešto mišića u pomoć Modriću i Kroosu. Spominjao se Moussa Sissoko kao sigurna kupovina, ali madridski mediji malo su stali na loptu.

U veznom redu ostaje i Marco Asensio, ali on, poput Isca i Jamesa, može igrati i naprijed kao zamjena prednji red navale kojeg čini udarni trojac BBC. Kovačić slovi kao jedina prirodna zamjena za Modrića, no vidjet ćemo hoće li u slučaju neigranja Luke Zidane možda posegnuti za drugom formacijom, drugim profilom igrača ili će Kova u vatru umjesto kolege iz reprezentacije.

Kovačić je odlučio ostati u Realu i čekati priliku s klupe, iako nije sigurno da će je i dobiti. A i Zidane je već nekoliko puta tijekom ovog ljeta ponovio kako je do 31. kolovoza još puno vremena…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider