Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva kandidata

Bajka je kratko trajala: Mateo Kovačić na pragu odlaska iz Reala?

Mateo Kovačić daleko je od prave minutaže u madridskom Realu u koji je stigao prošlog ljeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je tek prošlog ljeta stigao u madridski Real, hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić mogao bi već predstojećeg napustiti klub iz španjolske prijestolnice. Tako barem prenose madridski izvori.

Kovačić je stigao na početku sezone kada je trener Reala još uvijek bio Rafa Benitez. Španjolac mu je dao priliku u prvoj momčadi i Kova je to solidno koristio. Međutim, otkako je Zinedine Zidane sjeo na kormilo 'kraljeva', Kovačić dobiva 'mrvice', a to je za tako mladog igrača u naponu snage i velikom gladi za nogometnom najgore.

Tottenham i Sevilla zainteresirani

AS prenosi da je engleski Tottenham, kandidat za osvajanje prvaka Premierlige, jedan od dva najozbiljnija kandidata za njegovo dovođenje. Kovačićeve karakteristike idealno odgovaraju nogometnoj filozofiji tamošnjeg menadžera Mauricija Pochettina, koji od svojih igrača traži maksimalni angažman u svakom trenutku utakmice i puno trke.

Druga momčad koja bi htjela našeg veznjaka je Sevilla. Andalužani će na ljeto ostati bez Evera Banege kojeg mnogi povezuju upravo s madridskim Realom.

Potrebna konstanta u igri

Bilo kako bilo Kovačiću je potrebna veća minutaža. S obzirom na imena i broj igrača s kojima Zidane raspolaže u Realu teško da će tu priliku dočekati tamo. Možda bi uistinu bilo najbolje za njegov razvoj da se okrene nekom 'manjem' klubu, ali u kojem će biti jedan od najvažnijih igrača u momčadi. Kvalitetu za to apsolutno ima.

Kovačić je ove sezone upisao 29 nastupa za Real, jedan pogodak i dvije asistencije. Samo je 10 utakmica započeo od prve minute i tek ih je četiri završio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider