Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro pogledajte

Najspornija situacija mnogima promakla: Igrač Barcelone priznao!

Javier Mascherano priznao je da je napravio prekršaj za jedanaesterac na Angelu Di Mariji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi gospodski je priznao da nema isprike za sinoćnji brodolom Parižana na Camp Nouu, ali ipak je spomenuo kontroverzno suđenje Deniza Aytekina i natuknuo da su za njegovu momčad možda bila dva jedanaesterca, a nijedan nije dosuđen, dok su za Barcelonu svirana čak dva sumnjiva.

Al-Khelaifi je mislio na situaciju iz prvog poluvremena kada je Javiera Mascherana lopta pogodila u ruku u šesnaestercu Barcelone, te na situaciju pred kraj utakmice, kod rezultata 3:1, kada je također Mascherano bio u duelu s Angelom Di Marijom pred vratima Ter Stegena.

Većina sudačkih eksperata misli da kod prve situacije nije bio jedanaesterac, to je konstatirao i sudački ekspert Marce, koji je, međutim, zaključio da nisu bili jedanaesterci ni za Barcelonu, što je u najmanju ruku dvojbeno, no kod druge situacije, gdje je Mascherano s leđa ušao Di Mariji i pogodio ga u gležanj desne noge, čak je i argentinski branič korektno priznao da je napravio prekršaj.

Mascherano priznao

„Jasno je da sam faulirao Di Mariju, ali mislim da to nije razlog zbog čega je PSG ispao“, kazao je Mascherano.

Thiago Silva je nakon utakmice izjavio kako je sudac pomogao Barceloni, ali nema sumnje da su igrači PSG-a sami sebi najveći krivci, čega su i sami svjesni pa se nisu previše dramatično žalili na suđenje, jer kada prokockate 4:0 iz prve utakmice i primite tri gola u zadnjih sedam minuta utakmice, drugačije ni ne može biti. Međutim, da je Aytekin dosudio jedanaesterac za PSG i dao crveni karton Mascheranu, utakmica bi vjerojatno imala drugačiji završetak. To je prilično jasno.

Neymar trebao dobiti crveni karton

Osim spomenute dvije situacije u kojima je glavni akter bio Mascherano, te dva jedanaesterca za Barcelonu, dosta polemike izazvao je i Neymarov start s leđa na Marquinhosa, za što je dobio žuti karton.

U analizi suđenja u popularnoj španjolskoj emisiji Chiringuito zaključeno je da je sudac progledao kroz prste Neymaru jer nije želio uništiti utakmicu. Činjenica jest da Neymar nije mogao do lopte, da nije bio ni blizu nje, te da je prilično krvnički udario protivničkog igrača s leđa, što se po pravilima igre, odnedavno čak i ako je start sa strane, kažnjava isključenjem.

Još je uz to vidljiva namjera očito bijesnog Neymara da udari Marquinhosa. Lako je prije toga mogao "pocrveniti" i Gerard Pique kada je u 42. minuti zaustavio Edinsona Cavanija u prodoru. U tom trenutku već je imao žuti karton. Cavani se žalio i dobio žuti karton.

No, sve sporne sudačke odluke padaju u drugi plan kada se vidi kako je PSG odigrao i što je sve propustio. Parižani se prvo moraju zagledati u sebe, ali da su suci više griješili u korist Barcelone, to je neoboriva činjenica. Loša igra Parižana suce ne može opravdati. Njihove nije da prate tko je bolji na travnjaku nego da sude.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider