Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Burne polemike

PSG teško oštećen, suci pomogli Barceloni? Novi "slučaj Ovrebro"?

Luda utakmica na Camp Nouu između Barcelone i PSG-a pokrenula je nove rasprave o suđenju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Barcelona neobuzdano slavi, Pariz je zavijen u crno. Parižani su doživjeli noćnu moru kakva nije viđena u nogometnoj povijesti.
„Povijesni brodolom“, naslov je u L'Equipu nakon što je PSG prokockao 4:0 s Parka prinčeva i izgubio u Barceloni s nevjerojatnih 6:1.

Dok su Barcini navijači u deliriju i slave svoje junake, Parižani i svi oni koji su za njih navijali ljutiti su na suce. Jedna od najluđih utakmica u povijesti Lige prvaka zacijelo će ostaviti mnoge repove. Sigurno će biti polemike, odnosno već je počela. Mnogi smatraju da je PSG teško oštećen, da su joj suci poklonili dva nategnuta jedanaesterca, dok su PSG-u trebali dosuditi barem jedan jedanaesterac.

Al-Khelaifi razočaran, ali ostaje gospodin

Predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi gospodski je prihvatio poraz: „Iako nam nisu dosudili možda čak dva jedanaesterca, iako su za Barcu dosudili dva sumnjiva jedanaesterca, ipak nema isprike“, poručio je Al-Khelaifi ni sam ne vjerujući što je njegova momčad ispustila.

„U prvom poluvremenu nismo postojali, trgnuli smo se tek kod 3:0. Primili smo tri gola u zadnjih sedam minuta i ispali. Teško je to prihvatiti“, priznao je pa dodao:

„Još nisam pričao s igračima, nije vrijeme za to. Svi smo nervozni, to je normalno, morao pričekati da se ohladimo pa ćemo porazgovarati svi skupa“, zaključio je glavni čovjek PSG-a.

U analizi spornih trenutka utakmice Marcin sudački ekspert utvrdio je da oba dosuđena jedanaesterca za Barcelonu nisu postojala, te da je glavni sudac Deniz Aytekin dobro postupio kada nije dosudio jedanaesterac za PSG kada je lopta pogodila Mascherana u ruku u šesnaestercu Barcelone.

Emery se okomio na suce

Prema sudačkom ekspertu madridske Marce njemački sudac turskih korijena sudio je izrazito domaćinski za Barcelonu.

Na društvenim mrežama bjesne navijači PSG-a i svi oni koji ne vole Barcelonu. Deniza Aytekina uspoređuju s famoznim Tomom Henningom Ovrebrom i njegovim skandaloznim suđenjem u korist Barcelone u onoj slavnoj utakmici s Chelseajem u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka 2009.

Trener PSG-a Unai Emery požalio se na suđenje nakon utakmice.
„Suci su nas oštetili. Njima su svirali jedanaesterce, nama nisu, a trebali su. Moramo još učiti, nismo imali pravi pristup, propustili smo veliku priliku“, zaključio je španjolski trener.

Je li Barca nezasluženo napravila najveći preokret u povijesti?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider