Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U odličnoj je formi

Najbolji igrač Dinama za Dnevnik Nove TV: Mogu se zamisliti na Euru

Najbolji igrač Dinama - Marko Pjaca - napokon je proigrao nakon loše jeseni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednje četiri utakmice Marko Pjaca zabio je četiri gola i najavio velike stvari: za sebe, Dinamo i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Golčina za pobjedu protiv Splita, majstorski solo prodor protiv Istre i golovi protiv Lokomotive kao definitivna potvrda sjajne forme. Klasa i talent nikada ni nisu bili u pitanju.

"A je, tako se potrefilo. Osijek, Split, Istra bili su stvarno super golovi. Meni je oduvijek bilo najvažnije da igram dobro, a golovi će sami doć. Evo, napokon mi se otvorilo i sretan sam zbog toga."

I sada je želja nastaviti odličan niz i u derbiju protiv Hajduka, prvo Kup pa onda HNL.

"Možda trenutno nije dvoboj dva najjača kluba, ali je sigurno najveća utakmica u Hrvatskoj i uvijek je teško, pogotovo na Poljudu. Bit će puno navijača, odlična atmosfera i moramo se maksimalno pripremiti da bi ih pobijedili."

Ono što je važno: 20-godišnji Zagrepčanin odličnu formu hvata sada kada izbornik Ante Čačić sve gleda pod mikroskopom. Pjaca s osmjehom na licu već se sada zamišlja kao dio prve postavu na otvaranju Eura.

"Pa mogu se zamisliti, a sad... Na meni je da nastavim dobro igrati. Inače se to neće ostvariti. Znači, samo dobrim igrama ću doći do toga."

Zanimljivo, bilo u Dinamovu ili nacionalnom dresu, Pjaca najčešće golove zabija iz jednog te istog prostora. Pokušavaju to suparnici obraniti, ali im baš i ne ide.

Mamić: Bit će igrač u rangu Mandžukića, Modrića i Eduarda

Njegov trener smatra da će Pjaca ubrzo doći i do najvećih nogometnih razina.

"U budućnosti bi mogao stvarno doći u top momčad, kao što su veliki naši igrači Mandžo, Luka, Dudu gdje je bio... Sigurno spada u njihov rang", uvjeren je Zoran Mamić.

Do tada će morati ovakve poteze još ćešće ponavljati. I na još važnijim utakmicama. Ali, Marku Pjaci velika karijera kao da je zajamčena!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider