Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravi moderni veznjak

Mario Pašalić - budućnost Chelseaja i hrvatske reprezentacije

U tišini i bez velike medijske pompe razvija se karijera 20-ogodišnjeg mladića od kojeg se očekuju velike stvari.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Pašalić ove se sezone etablirao kao jedan od najboljih mladih veznjaka Primere, a odlične partije okrunio je u nedjelju navečer, pogotkom kojim je presudio Cordobi i potvrdio tri super važna boda svom klubu u borbi za ostanak.

VIDEO Prvijenac Pašalića u pobjedi Elchea

Elche je Pašalića prošlog ljeta doveo na posudbu iz Chelseaja do kraja ove sezone, a cijeli dogovor imao je za cilj postići trostruku korist - Španjolci su trebali ne odveć skupog igrača koji će im pomoći u borbi za ostanak, Chelsea je želio pronaći klub u kojem će se razvijati nogometaš za kojeg su nekoliko dana uoči 19. rođendana platili Hajduku 2.2 milijuna eura, dok je Pašalić tražio momčad u kojoj će imati zajamčenu pristojnu minutažu.

Zasad sve i ide u tom smjeru, ali u početku nije izgledalo tako. Trener Fran Escriba gurnuo ga je u vatru na Camp Nouu protiv Barcelone, dao mu priliku u početnom sastavu i u drugom kolu, ali onda je Pašalić pao u drugi plan.

Još dok ga je trenirao u Hajduku, Igor Tudor je govorio kako za svoje godine Pašalić ima nevjerojatan karakter i mentalnu snagu u što se vrlo brzo uvjerio i trener Elchea. Mario je strpljivo radio i čekao svoju šansu, a onda je krajem prošle i početkom ove godine zgrabio svoju šansu i postao neizostavni član prvog sastava, kao jedan od dva centralna vezna igrača u formaciji 4-2-3-1.

Prototip modernog veznjaka

Izuzetni radijus kretanja, podjednako dobra igra lijevom i desnom nogom te vrlo dobar pregled igre glavne su Pašalićeve odlike. Kad ih je sve spojio i prezentirao u 90 minuta u domaćoj pobjedi protiv Almerije 7. ožujka, uvršten je u momčad kola Primere zajedno s Messijem, Iniestom i Suarezom.

Kad ga je slao na posudbu u Elche, Jose Mourinho mu je poručio: "Moraš davati sve od sebe, pratit ćemo tvoje igre. Još ćemo se mi vidjeti." Poput svog idola Lamparda, Pašalić je također centralni veznjak koji igra u oba pravca, a takve igrače vole svi treneri. Ukoliko nastavi s dobrim igrama na ljeto će za njega postojati dvije opcije - ili nova posudba, u nešto jači klub od Elchea, ili povratak u Chelsea.

Bude li ova druga, tada ga neće moći ignorirati ni izbornik Niko Kovač...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider