Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
super mario

Rijeka dovela veliko pojačanje: Gavranović na Rujevici!

Švicarski reprezentativac Mario Gavranović novi je igrač Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

HNK Rijeka zasad je dovela najzvučnije pojačanje u zimskom prijelaznom roku. Novo rješenje u napadu je Mario Gavranović, potvrđeno je na Rujevici. Poznati napadač švicarski je reprezentativac hrvatskih korijena koji je u Rijeku stigao iz Zuricha.

Gavranović, kojem su nekad tepali Super Mario, momčadi se priključio na pripremama u Dubaiju gdje će Riječani boraviti desetak dana. Zasad je nepoznata odšteta koju je Rijeka platila Švicarcima (navodno nije ni milijun eura), a Gavranović bi na Rujevici trebao ostati dvije i pol godine.

26-godišnji Gavranović bio je prije godinu i pol jedan od mnogih nogometaša hrvatskog porijekla koji je igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u dresu države u kojoj se rodio. Poput Josipa Drmića izabrao je Švicarsku iako se govorilo i o nastupanju za Hrvatsku. Na SP-u je nažalost teže ozlijedio koljeno pa ga neće pamtiti po dobru.

Karijera mu je u blagom padu, jer je nakon dvije godine u Schalkeu posuđen u Mainz, a onda se 2012. vratio u Švicarsku, točnije Zurich. Pamtimo ga i iz one poljudske prijateljske utakmice kada je zabio dva pogotka u debiju Igora Štimca na klupi reprezentacije.

Prije nekoliko godina predviđala mu se puno veća karijera, ali sada bi baš u Rijeci mogao oživjeti golgetersku formu. U napadu će pojačati konkurenciju Slovenca Bezjaka i Albanca Balaja s čijim učinkom očito nije do kraja bio zadovoljan Matjaž Kek.

Mario Gavranović - biografija

ROĐENJE: 28.11. 1989. u Luganu

VISINA: 175 cm

PRIJAŠNJI KLUBOVI: Lugano, Yverdon-Sport FC, Xamax, Schalke, Mainz, Zurich

TRENUTNI KLUB: Rijeka

POZICIJA U MOMČADI: Napadač

REPREZENTACIJA: Švicarska
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider