Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koliko nas ima...

VIDEO Nevjerojatan podatak: Evo po čemu je Hrvatska broj 1 na SP-u!

Jedan zanimljiv podatak pokazuje koliko su Hrvati nogometno talentirana nacija...

Na Svjetskom prvenstvu nalazi se čak 11 igrača koji ne igraju za Vatrene, ali korijene vuku iz Hrvatske. To nas čini najbrojnijom nacijom na brazilskim terenima. Iako Hrvati, oni ne igraju u kockastom dresu. Uz Kovačeve izabranike, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastupa još 11 igrača s hrvatskim korijenima!

Sedam Australaca, dva Švicarca i dva reprezentativca BiH na papiru formiraju momčad sa samo jednom poveznicom - hrvatskim podrijetlom. Ovako bi to izgledalo na terenu...

Na vratima Australac Galeković, ispred njega obrambeni trojac Špiranović, Franjić i Toni Šunjić. Veznim redom dirigiraju Jedinak i Bozanić, dok su za kreaciju zaduženi Vidošić, Bresciano i Tino Sven Sušić. Za punjenje protivničkih mreža tu su Švicarci Mario Gavranović i Josip Drmić.

Upravo ovaj posljednji, bio bi najveća zvijezda momčadi. Koliko mu znači domovina njegove majke, pokazao je nakon prijateljskog susreta s Hrvatskom u ožujku: "Ako sam iskren, ja sam pjevao hrvatsku himnu u sebi. Naučila me mama to i to neću nikada zaboraviti i to ću uvijek za sebe nositi u srcu."

Australski Hrvat Anthony Šerić odabrao je kockasti dres, no zna koliko Hrvatska znači igračima u žuto - zelenom: "Ima tamo i dosta naših igrača koji su bili u onom ciklusu ili dva ciklusa prije. Znači naši igrači su svakako cijenjeni."

S više od 30 igrača s hrvatskim korijenima, možemo se pohvaliti da smo najbrojnija nacija na brazilskim terenima.

Pogledaj tablicu i raspored

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider