Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'bez ideje, bez inicijative'

Van Basten 'popljuvao' West Ham: 'Ne mogu u to vjerovati'

Iako se svi u Engleskoj dive Slavenu Biliću, nizozemska legenda ima sasvim suprotno mišljenje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legenda reprezentacije Nizozemske i Milana Marco van Basten obrušio se na englesku Premierligu, naročito na Southampton kojeg vodi njegov sunarodnjak Ronald Koeman i West Ham našeg Slavena Bilića. Premierliga se smatra najatraktivnijom ligom svijeta, no Van Bastenu smeta 'nedostatak kvalitete i taktike'.

"West Ham je jedan od 20 najbogatijih klubova u Europi i trenutno se nalazi na 5. mjestu prvenstvene ljestvice. No kada gledam te utakmice (West Ham - Sunderland 1:0) uistinu sam iznenađen tim plasmanom. Napucavaju loptu prema naprijed, nitko nema nikakvih ideja i nitko ne preuzima inicijativu. Slično igra i Southampton", napisao je Van Basten u svojoj kolumni za Voetbal International.

Takav komentar neće najbolje sjesti Koemanu s kojim je Van Basten osvojio Europsko prvenstvo 1988. godine. Bilić bi mogao kontrirati i podsjetiti Van Bastena na njegov (pomoćnik Dannyju Blindu u reprezentaciji) ne tako davni neuspjeh s reprezentacijom Nizozemske. Podsjetimo, 'oranje' nije uspjelo izboriti Euro u Francuskoj nakon što je završilo kao tek četvrto u skupini A iza Češke, Islanda i Turske.

Osim slabog plasmana u skupini, Nizozemska, osvajač brončane medalje s prošlog Svjetskog prvenstva, je prezentirala neatraktivan i slab nogomet u kvalifikacijama i sve pod palicom Blinda i Van Bastena... Treba možda uzeti u obzir da su vodili svega četiri utakmice nakon otkaza Guusa Hiddinka, ali unatoč tome Blind i Van Basten su upisali tri poraza i pobjedu protiv slabašnog Kazahstana.

West Ham je ove sezone slavio protiv svih engleskih velikana (Arsenal, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Everton), osim protiv Manchester Uniteda. Upravo će protiv momčadi Louisa van Gaala u nedjelju, u četvrtfinalu FA Cupa, Bilić imati priliku kompletirati 'kolekciju skalpova' u ovoj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider