Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova osigurana

ManUtd ide po superzvijezde Reala: Najskuplji 'paket' svih vremena!

Engleski mediji tvrde da je predsjednik Reala Florentino Perez spreman saslušati ponudu engleskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United želi kapitalizirati senzacionalni televizijski ugovor Premier lige tako što će na ljeto u paketu pokušati dovesti Cristiana Ronalda i Garetha Balea, pišu engleski mediji. Premier liga prodala je televizijska prava od 2016. do 2019. za nevjerojatnih 7,18 milijardi eura pa će tako u sljedećem razdoblju čak i osrednji engleski klubovi u prosjeku iz istog izvora dobivati preko stotinu milijuna eura godišnje, dok bi vodeći klubovi mogli utržiti i do 200 milijuna eura.

Perez traži zamjenu za Ancelottija: Evo koga želi dovesti u Real!

To je i razlog što mnogi predviđaju kako bi se u skoro vrijeme mogla dogoditi velika seoba najvećih zvijezda na „Otok“. Španjolski i engleski mediji već su u nekoliko navrata spekulirali oko mogućeg povratka Ronalda na Old Trafford, a ove sezone proširile su se glasine kako je Manchester United spreman ponuditi Realu za Balea 150 milijuna eura. Engleski mediji tvrde da je predsjednik Reala Florentino Perez spreman saslušati ponudu engleskog diva. Ako bude zadovoljavajuća, a navodno će biti "svemirska", Perez bi mogao ozbiljno razmisliti o prodaji jednog ili možda čak obojice.

Postoje signali kako je Perez odlučio promijeniti poslovnu strategiju u odnosu na prvi mandat na mjestu predsjednika Reala kada je na Santiago Bernabeuu sastavio momčad „galacticosa“. Perez je tada odbijao prodati najveće zvijezde što mu se na kraju obilo o glavu. Figo, Zidane, „pravi“ Ronaldo, Beckham i Raul završili su karijeru ili napustili Bernabeu a da Real na njima praktički ništa nije zaradio. Perez ne želi da mu se to ponovno dogodi i stoga ozbiljno razmišlja o prodaji najvećih zvijezda dok za njih još može dobiti astronomske iznose. Da nije imun na ozbiljne ponude, govore i slučajevi Mesuta Ozila i Angela Di Marije koji su za velike iznose prešli u Arsenal i ManUtd.

Sve treba sagledati i u kontekstu Uefine najave o strožoj primjeni financijskog „fair-playa“ od sljedeće sezone. Ako ponuda ManUtd-a doista bude u redu onih koje "izbijaju iz cipela" čak i predsjednika Reala, nije nemoguće da se na ljeto dogodi veliki posao koji će porušiti sve dosadašnje rekorde.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider