Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno zasluženo

VIDEO Bayer iznenadio Mandžukićev beskrvni Atletico

Veliko iznenađenje pripremili su nogometaši Bayer Leverkusena u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Na BayAreni pao je aktualni viceprvak Europe Atletico Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je čitav susret za Atletico, ali je istaknuo u niti jednoj napadačkoj akciji.

Domaći igrači dominirali su travnjakom u prvom poluvremenu, a angažiraniji pristup donio im je i dvije lijepe prilike u prvih pola sata, a oba je puta prema gostujućim vratima pucao Emir Spahić. Prvi njegov pokušaj u 13. minuti nakon pogreške Atleticova vratara Moye s gol-linije izbacio je Mandžukić, dok je u 26. minuti Spahić odapeo sa 25 metara i zatresao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Atletico se tek u završnici prvog poluvremena oslobodio pritiska i dva puta opasno zaprijetio, no oba je puta odlično reagirao domaći vratar Leno. U 39. minuti Leno je u posljednji trenutak "skinuo" loptu s glave Griezmannu, da bi u sudačkoj nadoknadi obranio atraktivan pokušaj Tiaga sa 10-ak metara.

Nagrada za bolju igru Bayera stigla je u 57. minuti kada je Hakan Calhanoglu snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu Atletica. Karim Bellarabi je sjajnom varkom iz igre izbacio Godina, a zatim petom gurnuo loptu prema natrčalom Calhanogluu koji je odlično reagirao.

Nakon primljenog pogotka trener gostiju Simeone u igru je uveo trećeg napadača, Mandžukiću i Griezmannu je pridodao Torresa, ali ta izmjena nije donijela željeni učinak. Atletico nije bio ništa opasniji po domaća vrata, a Bayer je opasno prijetio povećanjem vodstva iz protunapada.

Švicarski reprezentativac Josip Drmić u 74. je minuti bio sebičan u jednoj izglednoj situaciji, te je Moya lako ukrotio njegov udarac.

Bayeru je posao u očuvanju prednosti dodatno olakšan u 77. minuti kada je zbog neopreznog starta drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Tiago.

Recimo i da Simeone u uzvratu ne može računati na Godina i Tiaga, koji su zaradili suspenzije.

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

BAYER - ATLETICO 1-0 (Calhanoglu 57)

Pogodak pogledajte OVDJE

Stadion: BayArena. Gledatelja: 30.000. Sudac: Kralovec (Češka).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider