Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokrenuo utakmicu

VIDEO Mandžo u velikoj formi: Majstorija i nebeski skok za slavlje Juvea

Juventus je slavio na gostovanju kod Carpija sa 3:2 u 17. kolu Serie A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić postigao je dva pogotka i bio najzaslužniji za pobjedu Juventusa 3-2 na gostovanju kod Carpija u prvoj utakmici nedjeljnog programa 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva. 

Domaći su poveli u 15. minuti pogotkom Borriella, ali je do kraja prvog dijela Mario Mandžukić kreirao preokret i donio prednost aktualnom prvaku. Hrvatski napadač se u 18. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru nakon odbijene lopte i volejem svladao vratara Carpija. U 41. minuti Mandžukić je nadvisio svog čuvara i glavom pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Patricea Evre. Mandžukić je sa šest pogodaka drugi strijelac Juventusa iza Argentinca Dybale (8).

U petoj minuti drugog poluvremena Paul Pogba je povisio vodstvo Juventusa na 3-1, a konačan rezultat je u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio branič Juventusa Leonardo Bonucci koji je poslao loptu u vlastitu mrežu kad je pokušao izbiti loptu iz svog peterca.

Sedmom uzastopnom prvenstvenom pobjedom Juventus se s 33 boda probio do 2. mjesta na ljestvici Serie A. Vodeći Inter ima 36 bodova i utakmicu manje, a iza Juventusa se s utakmicom manje i bodom manje nalaze Fiorentina i Napoli.

U nedjelju je na rasporedu još osam utakmica Serie A: od 15 sati Roma - Genoa, Atalanta - Napoli, Fiorentina - Chievo, Verona - Sassuolo; od 18 sati Frosinone - Milan, Sampdoria - Palermo, Torino - Udinese; od 20.45 sati Inter - Lazio. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider