Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogroman potencijal

Vatreni briljiraju diljem Europe, na Čačiću je da to kapitalizira

Brojni hrvatski reprezentativci redovito igraju i zabijaju u najvećim europskim klubovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto je više od mjesec i pol dana do prve utakmice na Euru u Francuskoj, a brk izbornika 23. reprezentacije svijeta Ante Čačića se smiješi.

Kako i ne bi kad njegovi reprezentativci zabijaju kao na traci, igraju u velikoj formi... Posljednji u nizu bili su Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Tri najveće hrvatske zvijezde u srijedu navečer upisale su se u strijelce u pobjedama Reala, Barcelone i Juventusa.

Važni u velikim klubovima

"Ono što je najvažnije, ti igrači nisu prolaznici u svojim klubovima, odnosno pomoćna radna snaga. Sve su to važni igrači u Realu, Barceloni, Juventusu, Interu, Šahtaru. To je vrijednost ove Hrvatske", nedavno nam je rekao iskusni trener Zoran Vulić.

Njegove riječi dobile su potvrdu u pobjedi Barcelone nad Deportivom od 8:0, Katalonci su se probudili u važnom trenutku, a Ivan Rakitić se prometnuo u jednog od glavnih kreatora rapsodije na Riazoru. A što reći za Luku Modrića i njegov briljantni pogodak za Real u pobjedi nad Villarealom. U toj 76. minuti Modrić je išao kao navijen, istrčao sprint kao da se radi o početku sezone i prvoj minuti utakmice, natrčao na ubačaj Danila i majstorski ga spakirao u mrežu. Majstorija kakva se rijetko viđa i u dresu Reala u kojem stoluju velike zvijezde svjetskog nogometa.

"Prekrasno je doživjeti ovacije. Vjerujem da našim navijačima možemo donijeti puno zadovoljstva, idemo se do kraja sezone boriti za dvije titule", rekao je Modrić misleći na Ligu prvaka i prvenstvo Španjolske.

Mandžo na milimetar od titule, Eduardo briljira za Šahtar

U Španjolskoj će se Modrić i Rakitić, uz Atletico, do posljednje sekunde boriti za titulu prvaka. A Mario Mandžukić u dresu Juventusa kroči prema tituli prvaka, pobjedom nad Lazijem došao je jako blizu. Mandžukić je postigao onaj prvi, najvažniji pogodak, probio obranu gostiju iz Rima...

Kada Juventus povede s 1:0, onda teško gubi, to se i ovaj put pokazalo točnim.

Za veliku srijedu pobrinuo se Eduardo, pogodio je za 1:1 u 54. minuti u polufinalu kupa Ukrajine protiv Oleksandrije. A on nije ni u mislima Ante Čačića. Eduardo da Silva je čudo, za 702 minute u prvenstvu Ukrajine postigao je 10 golova, zabija svakih 70 minuta. Igra čudesno, posebno u posljednjih mjesec dana i Čačić sve više pogledava prema čudesnom Brazilcu s hrvatskom putovnicom.

Pogled unatrag posljednjih desetak dana Čačiću samo može još dodati osmijeha. Ćorluka je zabio za Lokomotiv u derbiju protiv CSKA, baš kao i Marcelo Brozović u dvoboju Intera i Napolija...

Potencijal je velik

Koji dan prije Dejan Lovren, s kojim Čačić mora naći zajednički jezik, jer je neophodan Hrvatskoj, postao je heroj Liverpoola, a Darijo Srna zabio je u pobjedi Šahtara nad Bragom i upisao se u povijest kluba iz Donjecka. Naime, Srna je postao igrač s najviše nastupa u povijesti Šahtara...

Ne trebamo spominjati veličanstvene nastupe Ivana Perišića ili Nikole Kalinića, pa buđenje Andreja Kramarića... Da, Hrvatska ima momčad za velike stvari, ako ponekad na to i zaboravimo, naši velikani nas svakih nekoliko dana podsjete na to...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider