Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić propustio trening

VIDEO Vida i Badelj najavili lov na sva tri boda: Igramo doma i bolji smo

Konferenciju za novinare održali su hrvatski nogometni reprezentativci Domagoj Vida i Milan Badelj uoči kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2016. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vidina ozljeda pete je stvar prošlosti, a Badelj posljednjih mjeseci igra sjajno u dresu 'Viola', pa ne čudi što se obojica nadaju mjestu u početnom sastavu 'vatrenih'. Naravno, i pobjedi hrvatske vrste koja bi nas još više približila EURO-u u Francuskoj.

"Peta je odlično. Preskočio sam posljednje dvije utakmice, jer nisam želio ništa riskirati. Za Norvešku ću biti spreman," kazao je Vida i dodao: "Dugo sam čekao priliku i dočekao je. Vjerujem da ću i ovoga puta biti u početnoj postavi."

Vida je već igrao protiv Norvežana. Bio je to prijateljski ogled u Oslu u lipnju 2012. Dvoboj je završio bez pobjednika 1-1, a bila je to posljednja utakmica 'kockastih' prije Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

"Bio je to prijateljski susret i igralo se u Oslu. Sada je situacija posve drugačija. Igra se za bodove, a mi smo domaćini. Oni će se vjerojatno braniti, ali mi imamo kvalitetu, idemo po pobjedu" naglasio je branič kijevskog sastav.

Vidu je oduševilo što se na prvom treningu okupilo skoro 2.000 gledatelja, što je naznaka dobre posjećenosti Maksimira u subotu.

"Bilo je lijepo trenirati pred toliko navijača. Znamo kako nam je lijepo bilo u Slavoniji kada smo igrali protiv Azerbajdžana, sada se to ponavlja i u Zagrebu. Mi ćemo se navijačima odužiti na terenu."

Badelj nije želio nagađati hoće li biti u sastavu, "to je posao izbornika", ali je naglasio kako mu je čast što je u reprezentaciji.

"Tu sam na raspolaganju izborniku, na meni je da se izborim za priliku. Svi znamo kakva je konkurencija u našoj veznoj liniji. Meni je čast što sam ovdje," naglasio je.

Badelj je priznao kako je vrijeme prilagodbe na talijanski nogomet završilo što i potvrđuju njegove sjajne igre u posljednje vrijeme.

"Sada se osjećam mnogo bolje nego kada sam tek došao. Uživam u Italiji i odgovara mi takav način nogometa," priznao je.

Prije dolaska u Firenzu, Badelj je igrao za HSV gdje je dijelio svlačionicu s kapetanom norveške vrste Perom Ciljanom Skjelbredom."

"Skjelbred je postao glavni igrač norveške reprezentacije. Neugodan je, iznimno motoričan i tehnički jako dobar igrač. Iskače po tome u svojoj reprezentaciji. Morat ćemo ga dobro pripaziti, zna biti vrlo opasan," dodao je.

Mnogo se piše i o dolasku 16-godišnjeg norveškog 'čuda od djeteta' Martina Odegaarda koji je ove zime preselio iz Stromsgodseta u B momčad Real Madrida.

"Iskreno, nisam ga previše gledao, tek na video klipu na vašem portalu (GOL.hr). Radi se velikom talentu," kazao je Badelj, dok je Vida dodao: "Morat ćemo pitati Modrića kakav je, ipak su u istom klubu."

Zanimljivo, Milan Badelj i Domagoj Vida uskoro će se u četvrtfinalu Europske lifge igrati na suprotnim stranama. Prvi susret je 16. travnja u Kijevu, a uzvrat je u Firenzi sedam dana kasnije.

"Bili smo i cimeri u Dinamu, prijatelji smo, ali na terenu se nećemo poznavati. Bit će neizvjesno, a dalje neka ide bolji sastav," kazao je Vida, dok je Badelj dodao: "Do utakmice ima 20-tak dana. Iskreno, nije me još zahvatila euforija tih utakmica, ali sigurno hoće," priznao je Badelj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider