Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a nema aguera...

Svi čekaju najskuplju utakmicu u povijesti: Cifre od kojih boli glava

Subota, 13 sati i 30 minuta, Old Trafford. Manchester United protiv Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska Premierliga ovog će vikenda stići do 4. ovosezonskog kola. A ono donosi derbi, jedan od najvećih u Engleskoj, onaj grada Manchestera između Uniteda i Cityja na Old Traffordu. Bit će to i sudar dva kluba kojeg je većina stavila na prva dva mjesta što se favorita za naslov tiče.

Bit će to sudar Josea Mourinha i Pepa Guardiole, nekad suradnika u Barci, a onda ljutitih rivala iz Lige prvaka i Primere. Pep ima devet pobjeda u 15 međusobnih ogleda, Mourinho tek tri, od kojih je ona posljednja pripala baš njemu. Bilo je to 2012. kada je Real osvojio svoju jedinu titulu od kada je krenula Guardiolina era u Barceloni 2008. godine.

Ima još. Bit će to najskuplji nogometni susret u povijesti engleskog nogometa što se vrijednosti prvih 11 tiče. Piše to ugledni britanski The Times koji navodi cifru od nevjerojatnih 600 milijuna funti odnosno oko 713 milijuna eura!

Niti jedna utakmica, piše Times, nije imala toliko skupe početne postave, a cifra je trebala biti još i veća jer u prvih 11 Cityja neće biti njegove najveće zvijezde Sergija Aguera koji je dobio tri utakmice suspenzije zbog udaranja West Hamovog braniča Rieda dok je Zlatan Ibrahimović stigao besplatno

Times je do ove cifre došao zahvaljujući nedavnim visokom izdavanjima mančesterskih bogataša za svoje nove zvijezde. Cijene nogometaša posljednjih su godina otišle u nebo, pa je tako City za Johna Stonesa, Leroyja Sanea, Ilkayja Gundogana, Gabriela Jesusa i Nolita platio čak 200 milijuna eura.

United je pak dao preko 100 milijuna eura samo za Paula Pogbu, odnedavno najskupljeg nogometaša u povijesti.

Jednu utakmicu ipak ne može nadmašiti. To je, naravno, ona između Reala i Barcelone. Koliko god bogata i zanimljiva bila elitna engleska liga, najveće i najskuplje zvijezde i dalje igraju s južne strane Pirineja.

Manchester United mogućih 11

De Gea £17m
Valencia £16m
Bailly £30m
Blind £14m
Shaw £27m
Pogba £89m
Fellaini £27.5m
Mata £37.1m
Rooney £30m
Martial £36.3m
Ibrahimović besplatno

Ukupno: £323.9m

Man City mogućih 11

Bravo £13.75m
Zabaleta £6.5m
Stones £47.5m
Otamendi £32m
Clichy £7m
Fernandinho £30m
Sterling £44m
De Bruyne £54.8m
Silva £25m
Nolito £13.8m
Iheanacho £0.25m

Ukupno: £274.6m

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider