Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Mora biti najveći"

Evo što će učiniti Man. United da održi dominaciju u Engleskoj i zaprijeti Barci i Realu

Manchester United ozbiljno razmatra dodatno povećati kapacitet Old Trafforda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je odlučio povećati broj mjesta za invalide na svojem Old Traffordu, čime će se smanjiti trenutačni kapacitet za oko tri tisuće mjesta, Manchester United ozbiljno razmišlja o novom povećanju ukupnog kapaciteta.

Ovo će čak i Real teško odbiti: „Suluda“ ponuda Engleza šokirala "kraljeve"

Old Traffordu je u posljednjih dvadesetak godina u nekoliko navrata povećavan kapacitet. Još na Euru 1996. imao je oko 55.000, a sada ima nešto više od 75.000 mjesta.

Inicijativu za dodatno povećanje kapaciteta pokrenuli su najgorljiviji navijači Uniteda. Oni su mišljenja da United mora imati jedan od dva-tri najveća stadiona u Europi i daleko najveći klupski stadion u Engleskoj, kako bi iskazao svoju dominaciju i supremaciju u odnosu na najljuće suparnike koji su povećali ili povećavaju svoje stadione. Tu se prije svega misli na Liverpool, Arsenal, Manchester City, Chelsea i Totttenham.

Čini se da bi Old Trafford u skoroj budućnosti mogao imati 88.000 sjedećih mjesta, čime će postati treći najveći stadion u Europi, nakon Camp Noua i Wembleyja, a bit će veći od Realova Santiago Bernabeua, Bayernove Allianz Arene, Interovog i Milanovog San Sira, odnosno Meazze i Romina i Lazijeva Olimpica.

Rekonstrukcija će početi na južnoj tribini koja nosi ime proslavljenog nogometaša Uniteda Bobbyja Charltona, a koja će se povećati za 7.500 mjesta. Čelnici Uniteda u prošlosti su često razmišljali o povećanju kapaciteta do čak 100.000 mjesta, ali problem je bila željeznička pruga koja je smještena neposredno iza južne tribine.

Da bi se dodatno proširio stadion, morao se izgraditi tunel i srušiti brojne okolne kuće, a to je bio preveliki financijski izdatak koji se nikako ne bi mogao isplatiti. No, tehnološkim napretkom došlo se do puno jeftinijeg i jednostavnije rješenja. Sada je na kornerima stadiona moguće izgraditi nosače za tribinu koja ne bi trebala imati noseće stupove po sredini objekta.

Kompletni radovi ne bi iziskivali smanje trenutačnog kapaciteta koji će nakon uvođenja mjesta za invalide iznositi oko 73.000 mjesta. Ako dođe do promjene zakona u Engleskoj, moguće je do uskoro dođe i do povratka stajaćih mjesta iza golova, pa bi rekonstruirani Old Trafford imao i blizu 100.000 mjesta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider