Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl na Old Traffordu

VIDEO Ibra spasio ManUtd u najvećem derbiju engleskog nogometa

U najvećem derbiju engleskog nogometa Manchester United i Liverpool su na Old Traffordu odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 27. minuti golom Jamesa Milnera iz jedanaesterca, a izjednačio je Zlatan Ibrahimović u 84. minuti.

Kazneni udarac skrivio je Paul Pogba igrajući rukom u duelu s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom. United je u prvom poluvremenu imao dvije sjajne prilike, no prvu je promašio Pogba kod rezultata 0-0, a drugu Henrikh Mhitarjan kod vodstva gostiju. Opasno je zaprijetio i Zlatan Ibrahimović iz slobodnog udarca, no Simon Mignolet je bio spreman.

'Crveni vragovi' su mogli izjednačiti i u 55. minuti, no Martial je promašio loptu iz izgledne situacije. Uzvratili su gosti u 60. minuti, a sjajnu priliku je zapucao Firminho. Daleko bolju igru u nastavku domaćin je okrunio izjednačenjem u 84. minuti. Prvo je Felaini udarcem glavom uzdrmao vratnicu, a u nastavku akcije Ibrahimović je glavom pospremio loptu u mrežu.

"Crveni vragovi" i "Redsi" najtrofejniji su engleski klubovi - United je osvojio rekordnih 20 naslova, dol Liverpool ima 18 naslova engleskog prvaka. Treći je Arsenal sa 13 titula, a niti jedna drugi klub nema više od deset naslova.

Bio je to njihov 50. međusobni ogled u Premierligi, United je dobio 27, Liverpool 13 uz deset remija.

ManUtd je ovim rezultatom prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda, ali i produžio niz bez poraza na 12 utakmica, dok je Liverpool bez poraza zadnjih šest kola.

U prvom današnjem ogledu Everton je pobijedio Manchester City 4-0 nanijevši Pepu Guardioli najteži ligaški poraz u karijeri.

Momčad Ronalda Koemana je do vodstva stigla u 34. minuti pogotkom Romelua Lukakua, da bi u nastavku dvoboja Everton priredio pravo slavlje za svoje navijače te s još tri pogotka napunio mrežu Cityja. Na 2-0 povisio je drugi belgijski reprezentativac Kevin Mirallas u 47. minuti. Tom Davies je u 79. minuti po treći put svladao Brava, a konačnih 4-0 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio je 19-godišnji Ademola Lookman.

Na ljestvici vodi Chelsea s 52 boda, Tottenham i Liverpool imaju po 45 bodova, a Arsenal je četvrti s 44 boda. Slijede Manchester City s 42, te United s 40 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider