Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bruka liverpoola

Man City uvjerljiv na teškom gostovanju, Chelsea se opet provukao

Manchester City, Tottenham i Chelsea upisali su po tri boda, Leicester i Arsenal su međusobno podijelili bodove, dok je Liverpool propustio uzeti ijedan...

U prvih šest subotnjih utakmica 2. kola engleske Premierlige gosti su upisali četiri pobjede. Manchester City Pepa Guardiole slavio je na gostovanju kod Stoke Cityja s uvjerljivih 4:1, Chelsea je preokretom u završnici uzeo bodove kod Watforda, dok se Liverpool nakon čudesne predstave kod Arsenala i pobjede 4:3 okliznuo kod Burnleyja izgubivši 2:0.

Nakon teško izborene pobjede u 1. kolu, Guardiola u drugoj utakmici Premierlige gotovo pa da nije morao strepiti. Dvama pogocima Sergija Aguera u prvom poluvremenu City je imao prednost 2:0. No Stoke se vratio golom iz jednaesterca u nastavku nakon čega se rezultat nije mijenjao do 86. minute. Tada u razmaku od 10 minuta Nolito postiže dva pogotka i riješava pitanje pobjednika.

Liverpool nije znao kako do pogotka, a kamoli do pobjede na svom gostovanju. Burnley je slavio pogocima Sama Vokesa i Andrea Graya u prvom dijelu, a onda su mreže mirovale u nastavku, iako je Liverpool dominirao. Naime, imao je čak 25 udaraca prema suparničkim vratima no samo pet u okvir. Burnley je imao tri udarca, dva u okvir i stopostotnu realizaciju.

Recimo da je kod drugog pogotka Graya lopta na putu do mreže prošla kroz noge Dejanu Lovrenu, zbog čega je vratar Simon Mignolet kasno vidio udarac.

Chelsea se pogocima u posljednjih 10 minuta utakmice izvukao s gostovanja kod Watforda. Etienne Capoue doveo je domaćina u vodstvo u 55. minuti, a onda je trenerski lisac Antonio Conte u 73. i 78. minuti povukao dva poteza koja su mu donijela tri boda. Najprije je Michy Batshuayi zabio u 80. za 1:1, sedam minuta nakon što je ušao u igru, da bi u 87. Fabregas (devet minuta nakon ulaska) sjajno asistirao Diegu Costi za pogodak.

U posljednjem susretu subotnjeg programa 2. kola Premierlige branitelj naslova Leicester je na svom stadionu protiv Arsenala odigrao 0-0.

Spomenimo i minimalnu pobjedu Tottenhama protiv Crystal Palacea (1:0), te gostujuću pobjedu Evertona kod WBA (2:1). Hull je također kao gost slavio kdo Swanseaja s 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider