Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otišao škrtel

Njemački nogometni dragulji stižu u Englesku za vrtoglave iznose!

Favoriti za ovogodišnji naslov engleskog prvaka Arsenal i Manchester City na pragu su dovođenja dvojice velikih njemačkih talenata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljetni prijelazni rok polako se zahuktava. Visoke odštete pršte na sve strane, a nove bi mogli platiti Arsenal i Manchester City, klubovi koji će ove sezone juriti naslov engleskog prvaka.

Arsenal želi dovesti Wolfsburgova veznjaka Juliana Draxlera (22), budući da je njemački klub voljan razgovarati o njegovoj prodaji, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Financijska situacija u Wolfsburgu nije tako sjajna kao protekle sezone, budući da klub nije uspio izboriti Ligu prvaka, a njihov glavni sponzor Volkswagen smanjuje troškove.

Wolfsburg navodno traži 65 milijuna eura za Draxlera, kojemu ugovor ističe 2020. godine.

Krilni napadač Schalkea 20-godišnji Leroy Sane karijeru će gotovo sigurno nastaviti u Manchester Cityju, koji će za njega platiti 55 milijuna eura odštete.

Njemački list Bild objavio je u četvrtak da bi Leroy Sane trebao potpisati četverogodišnji ugovor sa Cityjem, a na njegovu dolasku inzistirao je novi trener Pep Guardiola, koji ga je pokušavao dovesti u Bayern dok je bio na kormilu bavarskog kluba.

Leroy Sane je četvrto pojačanje Cityja ovog ljeta, prije njega u klub su stigli veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gundogan, Australac Aaron Mooy, te napadač Celte Nolito.

Spomenimo i da bi kroz koji dan Guardiola mogao realizirati i najskuplji transfer braniča u nogometnoj povijesti. Naime, John Stones na pragu je dolaska u City iz Evertona za vrtoglavih 63.5 milijuna eura.

Branič slovačke nogometne reprezentacije Martin Škrtel (31) napustio je redove Liverpoola i karijeru će nastaviti u turskom velikanu Fenerbahčeu. Škrtel je za 'Fener' potpisao ugovor na četiri godine, a Liverpoolu će pripasti šest milijuna eura odštete.

Slovački branič je na Anfield stigao prije osam godina iz Zenita za sedam milijuna eura, a igrao je i za Trenčin. U dresu 'Redsa' sakupio je 320 nastupa pri čemu je odigrao 242 ligaške utakmice. U povijesti Liverpoola samo je pet igrača odigralo više premierligaških utakmica (Carragher, Gerrard, Hyypia, Reina, Fowler). Međutim, prošle sezone je odigrao samo 27 utakmica, najmanje u jednoj sezoni otkako je stigao na Anfield.

Škrtel je za slovačku reprezentaciju odigrao 83 utakmice i postigao pet golova. Na nedavnom EURO-u u Francuskoj bio je jedan od najboljih igrača slovačke vrste koja je ispala u osmini finala od Njemačke.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider