Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priča iz filma

VIDEO Mamić otkrio točan iznos transfera: Najskuplje pojačanje Dinama

Marko Rog novi je igrač Dinama! 19-godišnji veznjak za vrtoglavih 5 milijuna eura stigao je iz Radničkog nogometnog kluba Split i tako postao uvjerljivo najskuplji transfer unutar HNL-a u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rog se poslijepodne pridružio novim suigračima na pripremama u Sloveniji i poručio kako mu je transfer u Dinamo ostvarenje sna.
Od treće lige do dresa Dinama u nešto više od godinu dana. Tako se ukratko može prepričati nogometni put Marka Roga, novog pojačanja hrvatskog prvaka.

"Ostvario mi se san", oduševljena je nova mlada zvijezda hrvatskog nogometa.

Transfer 19-godišnjeg veznjaka u Dinamo daleko je najskuplji između dva prvoligaša od kad je HNL-a, a ujedno i najskuplji igrač kojeg je Dinamo ikad doveo.
„Transfer iznosi 5 milijuna eura, 4 milijuna Splitu, milijun poreza i još će nešto Split dobiti od njegove prodaje u inozemstvo“, otkriva izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Rog ističe: „Na meni nije da komentiram, to je dogovor između dvaju klubova, a ja ću se trudit da opravdam povjerenje.“
Trener Dinama Zoran Mamić dobio je tako veliko pojačanje tik pred početak nove sezone. Ne sumnja da će, unatoč mladosti, Rog oplemeniti igru hrvatskog prvaka.
"Marko je moderan tip nogometaša, brz, okomit, može igrati na više pozicija, već je dokazao svoje kvalitete i može donijeti puno dobroga našoj momčadi", opservira trener Dinama.

Višemilijunski transfer u tajnosti se kuhao, jer Rog je bio želja braće Mamić već duže vremena. Mladiću koji je već debitirao za reprezentaciju Zdravko Mamić predviđa da će doseći razinu jednog Modrića i Eduarda. A ne tako davno Rog je u dresu Varaždina trčao trećeligaškim travnjacima. Prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Splita oduševio je čelnike Crvenih pa su ga pohitali dovesti u svoje redove. U premijernoj sezoni među prvoligašima bio je najbolji igrač Splita i sezonu završio s 9 golova i 7 asistencija. Dinamo nije dvojio.

"Zadnje dvije godine su brzo prošle i želio bi se zahvaliti svima koji su doprinijeli uzletu moje karijere."

Ovaj mjesec Rog navršava 20 godina. Najbolji poklon za rođendan već je dobio - petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider