Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko god bio trener...

Mamić otkrio želi li Šifa i tko bi bio pojačanje za Dinamo: Ni Modrić ne jamči LP!

Dinamo u subotu (15:00) na Maksimiru igra protiv Istre 1961, a dan uoči susreta trener Modrih Zoran Mamić tradicionalno je najavio susret.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri će na utakmici protiv Istre obilježiti svjetski dan sindroma Down jer će naši gosti biti štićenici udruge 21.

"Čeka nas utakmica protiv sve bolje Istre. Gledao sam ih protiv Osijeka kojeg su zasluženo dobili s time što su utakmicu mogli dobiti i uvjerljivije, a riješiti puno ranije. Dižu se u formi, vraćaju im se igrači koji su falili i mogu biti opasni. Imaju puno brzih igrača, posebno u ofenzivnom dijelu momčadi i ako im damo prostora mogu biti jako opasni. Želimo nastaviti s pobjedama, upisati nova tri boda i nakon toga zbog reprezentativne stanke otići par dana na zasluženi odmor", kazao je Zoran Mamić a prenosi službena web stranica Dinama.

Što se tiče ozljeda u konkurenciju se vraća Angelo Henriquez dok su se dugačkoj listi onih koji izostaju priključila još dvojica igrača:

"Protiv Istre ne mogu igrati Ademi zbog tri kartona i Junior zbog ozljede. Moje stanje? Jučer sam bio na prvom treningu i ide na bolje. Iskreno, moram priznati da mi je momčad jučer izgledala čak i bolje nego kada sam ih ostavio tako da sve pohvale idu mojim pomoćnicima", rekao je trener kroz smijeh pa nastavio i o drugim temama.

Za početak o razgovoru koji je vodio s veznim igračima što je rezultiralo čvrstom igrom na Poljudu: "Pričali smo sa svim veznim igračima o tome jer naši veznjaci dosta igraju bez kontakta, a mi želimo da budu bliže protivniku i stalno u kontaktu. Ipak, vezna linija je skoro svaku utakmicu drugačija, moraju se uigravati tako da to nije jednostavno i treba vrijeme da bi sve sjelo na svoje mjesto."

Zoran Mamić: Schildenfeld nije na listi mojih želja!

O potencijalnim pojačanjima koja su se spominjala proteklih dana trener je kratko rekao: "Schildenfeld nije na listi mojih želja. Moja želja je da ljeto nitko ne ode i da mi se vrate bolesni igrači. To je stav kluba i znam da su igrači upoznati s tim. Dva – tri kapitalca? Iskreno, ja ih ne vidim. Recimo Van Dijk iz Celtica bi bio pojačanje, ali nekako ne vidim da on dolazi. Odbili su ponudu od 5 milijuna eura, a sumnjam da bi došao nama i za više", kaže trener pa nastavlja znači li politika "bez odlazaka" da će Dinamo lakše do Lige prvaka iduće sezone: "

"Tko to uopće može garantirati? Naravno, želimo dobiti svakoga, igrati što bolje i ostvariti kvalitetne rezultate u domaćim i europskim natjecanjima, ali da vratimo Modrića, Eduardu i Ćorluku – tko može garantirati da ćemo igrati Ligu prvaka? Tko god bio trener... Nogomet je specifičan i nema garancije. Naravno, možemo povećati vjerojatnost, ali garancije nema."

Trener je rekao i kako su brojne ozljede pružile priliku igračima koji, da su svi zdravi, vjerojatno ipak ne bi toliko igrali:

"To je svakako ono dobro u ozljedama i lošemu što nam se događa. Da smo imali sve zdrave igrače vjerojatno bi radili na uigravanju i standardizaciji momčadi, a ovako su brojni igrači dobili priliku tako da možemo reći da je ovo određena vrsta selekcije za budućnost", kaže trener Modrih pa dodaje kako je upravo zbog ozljeda izuzetno zadovoljan igrama i rezultatima koje Modri pružaju: "Jako sam zadovoljan, da. Uz probleme s ozljedama koje imamo mislim da su rezultati fantastični. Gotovo igramo bez cijele momčadi iz prvog dijela sezone, imamo niz mladih igrača koji puno igraju, a rezultati ne trpe", zaključio je trener Modrih.

Za kraj, spomenimo kako će Modri na utakmici protiv Istre obilježiti svjetski dan sindroma Down pa će tako s igračima uoči utakmice na teren izaći štićenici udruge 21. Naravno, nakon toga će kao naši gosti ostati na utakmici poslije koje će se družiti s igračima Modrih.

Utakmica protiv Istre počinje u subotu u 15:00, a cijene ulaznica su 30 kuna sjever, 50 kuna istok i 70 kuna zapad.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider