Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvaput u Varaždinu

Mali Vatreni pred važnim sudarima: Vlašić zasad ostaje u mladoj reprezentaciji

Izbornik Nenad Gračan iznio je svoja razmišljanja uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija u idućih tjedan dana dvaput će biti domaćin u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon uspješnog starta i pobjede u Moldaviji izabranici Nenada Gračana odigrat će dva susreta u Varaždinu, protiv Bjelorusije i Češke.

"Vidjeli ste da u odnosu na popis ima određenih promjena s obzirom na neke ozljede koje su se dogodile tako da su pozvani novi igrači. Otpali su Fiolić i Bočkaj, a ne znamo kakva je situacija s Halilovićem. Zvali smo Lorenca Šimića, on je novo ime. Možda ćemo imati određenih problema na tim bočnim stranama, vidjet ćemo kako će to ispasti kroz treninge koje ćemo odraditi", otkrio je izbornik Gračan na današnjoj konferenciji za novinare.

"Što se tiče reprezentacije Bjelorusije, možda nisu tako agresivni kao Moldavija, ali dolaze s puno igrača u završnicu i opasni su. Mi moramo pobijediti u toj utakmici kako bismo što spremniji dočekali Češku. Česi su nositelji u našoj grupi, bit će to prava utakmica. Vjerujem da imamo dovoljno snage, znanja i kvalitete. Jako mi je drago što igramo u Varaždinu, da se vratimo u nogometno okruženje, u nogometni grad i da će momci imati podršku kakva im treba."

Gračan se susreo s pitanjem o Nikoli Vlašiću koji se nakon rekordnog transfera iz Hajduka u Evertonu brzo prilagodio i igra sve češće i sve bolje.

"Nikola Vlašić zasad ostaje u mladoj reprezentaciji, on dobro igra u Evertonu, dobro se snašao i taj njegov transfer i napredak dobra je stvar ne samo za nas nego za cjelokupni nogomet."

Hrvatska u utakmicama s Bjelorusijom i Češkom neće moći računati na Duju Ćaletu-Cara kojeg je Ante Čačić pozvao među Vatrene.

"Razgovaram s izbornikom Čačićem, vidjet ćemo. Svi želimo da A reprezentacija bude što bolja", zaključio je Gračan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider