Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako dobar rezultat

Mali Vatreni jure prema Euru: U ludoj utakmici ostali na vrhu skupine!

Na polovici kvalifikacija za Europsko prvenstvo igrača do 21 godine Hrvatska je vodeća u svojoj skupini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija odigrala je 1:1 u gostima kod Grčke u petom kolu skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se od 16. do 30. lipnja 2019. godine igrati u Italiji i San Marinu.

U 42. minuti je Hrvatska mogla povesti, ali Josip Brekalo nije realizirao jedanaesterac.

Do vodstva je prva došla Grčka u 65. minuti (strijelac Georgios Manthatis). Ipak, devet minuta poslije toga Brekalo se iskupio i izjednačio za važan bod u gostima.

U finišu utakmice Grci su ostali s igračem manje nakon što je isključen Triantafyllos Pasalidis, ali igrači izbornika Nenada Gračana nisu to uspjeli kapitalizirati i izvesti potpuni preokret.

Ovim rezultatom Hrvatska je ostala vodeća na ljestvici nakon točno polovice kvalifikacija (5/10 utakmica), s istim brojem bodova (13) i gol-razlikom (+13) kao i Grčka, ali Hrvatska je postigla jedan pogodak više i zbog toga je prva.

Na Europsko prvenstvo će se izravno plasirati pobjednik svake od devet kvalifikacijskih skupina dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije ići u play-off iz kojeg ćemo saznati dva posljednja sudionika. To će biti ukupno 11 selekcija, plus Italija koja je automatski kvalificirana kao domaćin.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider