Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlučio HNS

Maksimiru posljednja utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Danas je u Zagrebu održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predsjednik HNS-a Davor Šuker sažeo rezultate djelovanja Saveza u protekle tri godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sažimajući tri godine djelovanja na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker konstatirao je pred izvršnim tijelom Saveza kako je učinjeno mnogo toga i po opsegu i po kvaliteti aktivnosti, a s posebnim ponosom se može govoriti o rezultatima svih reprezentacija na čelu s "A" reprezentacijom.

U navedenom razdoblju održane su dvije izborne i dvije redovne skupštine te 23 sjednice Izvršnog odbora.

U međunarodnim aktivnostima vrijedi izdvojiti da Hrvatski nogometni savez po prvi puta ima člana Izvršnog odbora; predsjednik Šuker je uz to imenovan i predsjednikom Komisije za nogomet te dopredsjednikom Komisije za marketing.

Šuker je istaknuo niz različitih međunarodnih skupova koji su održani u Hrvatskoj, uključujući Strateški sastanak u Dubrovniku te Kongres AEFCA-e u Zagrebu. Hrvatski nogometni savez može se pohvaliti odličnom uključenošću u rad tijela Fife (tri člana: Šuker, Vrbanović i Novak) i Uefe (28 osoba) što je znatno više nego u prethodnom razdoblju.

Uz brojne marketinške ugovore koji potvrđuju komercijalnu vrijednost Saveza, Šuker je istaknuo organizaciju proslave 100 godina Saveza na kojoj su sudjelovali čelnici Fife i Uefe, kao i nedavno otvoreni informativno-multimedijski centar HNS-a.

Nastavljene su brojne grassroots aktivnosti, pa je tako i dalje odlična suradnja s nacionalnim manjinama Hrvata u regiji kao i s drugim manjinama, osobito selekcijom Roma.

Predsjednik Šuker naglasio je pomake po pitanju sudaca gdje su liste sudaca značajno smanjene, povećan je broj suđenja u inozemstvu, a po prvi puta je jedan hrvatski sudac (Ivan Bebek) na elitnoj listi Uefe.

Europski koeficijenti pokazuju očigledan napredak hrvatskih klubova u europskom okruženju, a dosljednost u sustavima natjecanja podigla je kvalitetu nogometa i u drugoj te trećoj HNL.

S posebnim zadovoljstvom Šuker je naglasio uspjehe mladih reprezentacija koje su od 2012. do danas izborile sudjelovanje na šest velikih natjecanja, a Hrvatski nogometni savez izborio se i za domaćinstvo Eura za U-17 reprezentacije 2017. godine.

Istodobno, A reprezentacija je nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine na dobrom putu osigurati i plasman na Euro 2016. godine.

Odlično financijsko poslovanje Saveza omogućuje ulaganje u različite projekte, poput novih prostorija Saveza u Ulici grada Vukovara 269a, ali i u razne oblike pomoći. HNS je, primjerice, prikupio više od 1.200.000 eura za obnovu igrališta u Slavoniji, a s milijun eura sudjelovao je u izgradnji novog kampa NK Rijeka na Rujevici. Sveukupna pomoć Saveza za nogometnu obitelj u razdoblju od 2012. do 2015. godine iznosila je 26.462.000 kuna.

Šuker je podsjetio i na žestoke kazne koje je HNS plaćao zbog ponašanja neodgovornih grupa huligana na i oko stadiona.

Kako zbog kazne Uefe utakmica Hrvatska - Bugarska ne može biti igrana u Splitu kao što je predviđeno, Izvršni odbor HNS-a odlučio je da će se ta posljednja domaća utakmica u ovim kvalifikacijama igrati na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Izvršni odbor usvojio je propozicije natjecanja Druge HNL te treće HNL, kao i liste sudaca i delegata Treće HNL.

Usvojene su i propozicije natjecanja HNK za juniore, HNK za kadete i pionire, Prve HNL za kadete i pionire, Prve HNL za juniore. Također, usvojeni su i dokumenti za natjecanja žena: kalendar natjecanja, propozicije HNK za žene, propozicije Prve HNLŽ, Druge HNLŽ te ženske mladeži.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider