Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima Orbana

Mađarska slavila na gostovanju i izbila na vrh skupine ispred Hrvatske

Iznimno važna tri boda u hrvatskoj skupini E kvalifikacija za Euro ostvarila je Mađarska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hrvatska u Osijeku pobijedila Wales s 2:1, svoj zadatak u skupini E kvalifikacija za Europsko prvenstvo uspješno je obavila i Mađarska koja je kao gost s 3:1 svladala Azerbajdžan.

Mađari su očito u dobrom momentu, trijumf koji su u ožujku ostvarili protiv naše reprezentacije dao im je krila i sad su opravdali status favorita, osvojivši tri supervažna boda u Bakuu. Ovim rezultatom Mađarska je došla do šest bodova i prvog mjesta u skupini, oni su trenutno broj jedan s obzirom da su u međusobnom omjeru bili bolji od Hrvatske.

Junak njihove pobjede bio je stoper Willy Orban koji je u dva prekida u 18. i 53. minuti došao u napad, izmakao pažnji obrane Azerbajdžana i poentirao.

Azerbajdžan, čiji je izbornik bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, u 70. minuti je preko Mahira Madatova nakratko vratio neizvjesnost, ali samo je jednu minutu trajala njihova nada da mogu doći do pozitivnog rezultata, jer David Holman je postigao treći gol za Mađare i osigurao im pobjedu.

Bit će zanimljivo u utorak

Idući termin odigravanja utakmica u ovoj našoj skupini jest utorak (11. lipnja). Hrvatska će tada biti slobodna, Vatreni u Varaždinu igraju prijateljski susret s Tunisom, ali zato slijedi novo kreševo u borbi za kvalifikacijske bodove: sastat će se Azerbajdžan - Slovačka i Mađarska - Wales.

Barišić otkrio zašto nije bilo puno slavlja nakon pobjede, Jedvaj odao počast Velšanima Borna Barišić daje izjavu (GOL.hr)

Od ostalih rezultata iz utakmica igranih ove subote s početkom u 18:00, izdvajamo onaj iz Saranjska gdje je Rusija demolirala San Marino s 9:0 u dvoboju skupine I. Do 25. minute nije bilo golova, a onda se otvorilo, počelo je sijevati sa svih strana i Rusi su do vrha napunili mrežu najlošije europske reprezentacije.

U skupini H Moldavija je došla do prve pobjede, s 1:0 su bili bolji od Andore.

Preokret Sjevernih Iraca za prvo mjesto

Sjeverna Irska je u skupini C je zasad fantastična, s maksimalnih devet bodova su ispred velesila Njemačke i Nizozemske.

Ostvarili su ove subote i treću pobjedu u tri nastupa, premda većim dijelom utakmice razvoj događaja nije išao u tom smjeru. Gostovali su kod Estonije koja je povela pogotkom Konstantina Vassiljeva u 25. minuti i tu su prednost Estonci imali sve do 77. minute. Tada je Conor Washington izjednačio, a samo tri minute kasnije za potpuni preokret i veliko slavlje gostiju zabio je Josh Magennis.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider