Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'obitelj u dobru i zlu'

Machado se pokajao, pa pozvao navijače: "Budite primjer i navijajte"

Portugalski nogometaš Paulo Machado je neprimjerenom gestom reagirao na zvižduke navijača koji su 'pozdravili' njegov izlazak iz igre u 65. minuti kvalifikacijskog susreta za Ligu prvaka protiv Moldea. Sudac ga je nakon toga kaznio crvenim kartonom iako je bio izvan terena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Machadov srednji prst na nož su dočekali navijači Dinama i to ne samo oni na Maksimiru. Na Portugalčevoj službenoj Facebook stranici ostavili su brojne komentare koji se uglavnom svode na spominjanje majke pa ih nećemo prenositi. Dinamo ga je udaljio iz prve momčadi, a nakon sve 'drame' oko tog događaja putem Facebooka se oglasio i sam Portugalac.

"Nisam mogao spavati prošlu noć. Moje ponašanje nije bilo sportsko i bilo je loš primjer svima, pogotovo djeci. Znam da će kazna stići, počevši od navijača Dinama, kluba, UEFA-e i kao uvijek dosada nosit ću se s posljedicama", napisao je Machado na svom Facebook profilu, a potom objasnio svoj potez.

"Jučer je bio rođendan mom ocu koji voli nogomet. Obećao sam mu pobjedu i da ću pogodak, ukoliko ga zabijem, posvetiti njemu koji mi je omogućio sve. No sve je krenulo po krivu od prve minute. Imam dva mala sina koja pokušavam naučiti moralnim vrijednostima kao što je to otac učio mene".

"Shvaćam navijače da je često vrlo frustrirajuće gledati kako momčadi koju voliš ne ide. Ali kada iskreno navijaš za momčad, ta momčad postaje tvoja obitelj i podupireš ju bez obzira na sve. U dobru i u zlu. Navijači Dinama imali su pravo biti ljuti na mene. I ja sam ljut na sebe i žalim zbog onoga što se dogodilo. Moje ponašanje nema opravdanja".

"Vidim u medijima da novinari pokušavaju rastrgati Dinamo izmišljajući neistine o svemu i svakome. Srećom, Dinamo je veći od toga i nastavit će pobjeđivati. Ako mediji žele po nekome udariti, udarite po meni".

"Žao mi je mojih suigrača i ispričavam se navijačima koje sam razočarao. Moram ipak reći da ako ste pravi navijači koji volite svoj klub onda budite pravi primjer. Ako vašim igračima ne ide onako kako bi htjeli onda navijajte iz sveg grla. Stvari će kranuti nabolje ako im pružite podršku. Žao mi je što nisam stroj. Želim se zahvaliti svima koji me podrupiru u ovim teškim trenucima", zaključio je portugalski veznjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider